None
12 0 1 0

12 fantastičnih saveta da svoj pametni telefon koristite na najpametniji mogući način (pitaćete se kako ste živeli bez broja #11)

Podeli
Nauka i tehnika
Milica P.
Nauka i tehnika
Dec 12, 2016

Ukoliko mislite da koristite svoj pametni telefon maksimalno, mi vas uveravamo da nije tako. Pogledajte ovih 12 trikova i saznajte na koji sve način možete koristiti svoj telefon, iskoristite njegov potpuni potencijal.

1. Digitalna lista za kupovinu

Digitalna lista za kupovinu
Foto: hefty.co
Umesto da napišete spisak za kupovinu, fotografišite ono što imate u frižideru i na taj način ćete videti ono što vam fali. Isto možete učiniti i sa zamrzivačem i ormanima. Videćete ono što već imate i znaćete šta je potrebno da kupite.

2. Kontakt za hitne slučajeve

Kontakt za hitne slučajeve
Foto: hefty.co
Podesite telefon tako da pokazuje vaše ime i kućni broj telefona kao pozadinu na svom mobilnom telefonu. Na taj način, ukoliko izgubite telefon, osoba koja ga pronađe, moći će odmah da vas kontaktira.

3. Zaštita kablova

Zaštita kablova
Foto: hefty.co
Umotajte feder iz stare hemijske olovke oko kabla punjača kako bi on bio stabilniji. To će sprečiti njegovo kidanje.

4. Punjenje telefona u pokretu

Punjenje telefona u pokretu
Foto: hefty.co
Većina uređaja sada ima USB port koji se može koristiti za punjenje telefona. Ovo može biti veoma korisno kada putujete, a pogotovo kada ste u nekoj zemlji koja ima različite standardne utičnice.

5. Loš prijem

Loš prijem
Foto: hefty.co
Ukoliko imate loš prijem na telefonu, pokušajte da telefon prebacite na avionski režim rada ili ga isključite. Nakon nekoliko sekundi vratite tefon na normalan režim rada i vaš telefon će se povezati sa nabljižim predajnikom.

6. Poziv za buđenje

Poziv za buđenje
Foto: hefty.co
Ukoliko imate problema sa buđenjem ujutru, podesite alarm na svom telefonu, zatim ga stavite u praznu šolju i ostavite negde pored kreveta. Ovo će toliko pojačati zvuk telefona da ne postoji šansa da ga ne čujete.

7. Sačuvajte bateriju

Sačuvajte bateriju
Foto: hefty.co
GPS aplikacije koriste mnogo energije i isprazniće bateriju jako brzo. Kako biste ovo izbegli jednostavno programirajte svoju rutu. Fotografišite nekoliko fotografija, a kasnije ih iskoristite, umesto da vam je GPS uključen sve vreme.

8. Brže punjenje

Brže punjenje
Foto: hefty.co
Postavite svoj telefon na avionski režim rada ili ga isključite, to će omogućiti mnogo brže punjenje.

9. Improvozvano postolje

Improvozvano postolje
Foto: hefty.co
Ukoliko želite da gledate snimke na svom pametnom telefonu, možda ćete želeti da imate postolje. U ovom slučaju naočare za sunce ili kutija od kaseta može pomoći.

10. U mraku

U mraku
Foto: images.youthhealthmag.com
Ukoliko često imate problem sa pronalaženjem telefona u mraku, možete nalepiti nekoliko nalepnica koje sijaju u mraku. Druga opcija jeste na kupite kabl za punjač svetle boje.

11. Pazite na svaki korak

Pazite na svaki korak
Foto: media.techeblog.com
Ukoliko morate pisati poruke dok šetate ulicom, trebalo bi da uzmete u obzir aplikacije poput "Type N Walk". One aktiviraju zadnju kameru i pokazuju vam šta je na putu ispred vas, tako da ćete moći da vidite ukoliko postoji neka opasnost pred vama.

12. Mesto za skrivanje

Mesto za skrivanje
Foto: fokuzz.com
Ispod maske svog telefona možete ostaviti nešto novca, tako da kada izađete iz kuće, a niste poneli novčanik ili torbu ne budete bez para, ili u najgorem slučaju, ukoliko vam neko ukrade torbu ili novčanik.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email