None
14 0 1 0

14 najopasnijih grešaka kojim bez znanja uništavate svoj mobilni telefon (broj #12 je opasan i po vaš život)

Podeli
Nauka i tehnika
Jasmina G.
Nauka i tehnika
Jan 31, 2017

Svako ume da kaže da baterija telefona kratko traje, da nemate slobodnog mesta i druge slične stvari koje vas nerviraju. Ali da li zaista nema pomoći? Ovo su stvari koje vam polako ubijaju telefone.

1. Memorija telefona puna do maksimuma

Memorija telefona puna do maksimuma
Foto: mirror.co.uk
Aplikacije, klipovi i slike su možda zabavni, ali vašem telefonu je potreban slobodan prostor kako bi pravilno funkcionisao. Zato se trudite da oslobodite što više memorije za svoj telefon.

2. Predugo punjenje

Predugo punjenje
Foto: pexels.com
Ostavljanje telefona da se puni dok spavate je jedna od najvećih i najčešćih grešaka. Kada telefon dostigne 100%, ostavljanje na punjaču može samo da bude štetno. Najprilagodnije punjenje je između 30 i 80%.

3. Izlaganje telefona ekstremnim temperaturama

Izlaganje telefona ekstremnim temperaturama
Foto: wikimedia.org
Ako je temperatura nula ili preko 35 stepeni, izbegavajte dugotrajno korišćenje telefona. Ne kažemo da treba da prekinete sa slikanjem prelepih planinskih predela ako ste na zimovanju, već da ga čuvate, jer dugo izlaganje na ekstremnim vremenskim prilikama može da ga smrzne ili pregreje.

4. Neažuriranje softvera

Neažuriranje softvera
Foto: cultofmac.com
Da li uvek ignorišete kada vas telefon upita da li da se ažurira? Da, izbegavajte ovo. Vašem softveru je potrebno ažuriranje sa razlogom i zato s vremena na vreme prihvatite. Ovo će sprečiti da vam telefon bude spor i da ne funkcioniše pravilno.

5. Negašenje telefona

Negašenje telefona
Foto: entornointeligente.com
Telefonima je takođe potreban odmor. Zamislite ovo kao da večito dremate, a da nikada ne spavate. Ostavljanje uključenog telefona 24/7 može biti stresno za bateriju i ne daje šansu za hlađenjem. Zbog toga mu dozvolite da se "naspava" i radiće savršeno.

6. Oštećeni kablovi

Oštećeni kablovi
Foto: thrillist.com
Oštećeni kablovi su opasni za skoro svaki električni uređaj, zato ga uvek proverite. Ostavljanje da visi na utičnici takođe nije dobra ideja.

7. Izbegavanje korišćenja antivirusa

Izbegavanje korišćenja antivirusa
Foto: go-mashmobile.com
Telefoni nisu imuni na viruse, zato mu nabavite zaštitu i nećete se pokajati.

8. Korišćenje kućnih sredstava za čišćenje ekrana

Korišćenje kućnih sredstava za čišćenje ekrana
Foto: flickr.com
Dešava se svakome da umrlja ekran i da pritom nema mikrofiber krpe za ekrane - pa zato uzima sredstva za čišćenje stakla. Trebalo bi da izbegavate ovo jer hemikalije mogu da ga nagrizu.

9. Neoriginalni kablovi i punjači

Neoriginalni kablovi i punjači
Foto: flickr.com
Da, oni ponekad mogu biti šareni i jeftini u marketima, ali su loša vest za vas i vaš telefon. Ako nisu od proverenog proizvođača, onda vam mogu toliko oštetiti telefon, da nećete moći da ga punite više od 1%. Da li je vaš telefon vredan toga?

10. Često padanje

Često padanje
Foto: betanews.com
Slomljeni ekrani nisu lepi i štete telefonu više nego što mislite. Redovno padanje može da uništi unutrašnje komponente, kao i životni vek telefona.

11. Dozvoljavanje korišćenja obaveštenja

Dozvoljavanje korišćenja obaveštenja
Foto: amazonaws.com
Nisu vam potrebne aplikacije koje će vam reći šta da radite, zar ne? Korišćenje obaveštenja na vašem telefonu vam prazni bateriju i memoriju, zato isključite sva upozorenja i spasite telefon.

12. Više stvari uključenih istovremeno

Više stvari uključenih istovremeno
Foto: mzstatic.com
Zaista ne želite da na vašem telefonu bude uključeno više aplikacija, jer vam ovo zauzima dosta prostora i usporava funkcionisanje.

13. Ostavljanje u kupatilu

Ostavljanje u kupatilu
Foto: foter.com
Svako voli da peva pod tušem, ali je bolje da ne stavljate telefon kraj sebe. Topla voda može da prouzrokuje kratak spoj, a da ne pominjemo koliko može da se pregreje, a para takođe veoma loše utiče na vek telefona.

14. Menjanje funkcija telefona

Menjanje funkcija telefona
Foto: visihow.com
Da li želite da promenite funkcionalnost telefona i da igrate igrice? Pa, to nije dobro za vaš telefon. Instaliranje mnogih besplatnih aplikacija može da spreči ažuriranje, što nas ponovo dovodi do usporavnja. Takođe, ni jedna prodavnica telefona vam neće pomoći ako sami izmenjate glavne funkcije i izgled.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email