None
8 0 1 0

8 neverovatnih stvari koje mogu i najjeftiniji pametni telefoni

Podeli
Nauka i tehnika
Predrag J.
Nauka i tehnika
Oct 02, 2017

Pametni mobilni telefoni su u današnje vreme zamenili mnoštvo drugih uređaja, i to svakom danom sve više i više njih. Stoga smo pripremili za vas još neke od novih opcija i aplikacija koje će vam pomoći da lakše prevaziđete mnoge svakodnevne situacije i poteškoće. Čini se da će u skorijoj budućnosti mobilni telefoni biti sve što nam je uopšte i potrebno, zar ne?

1. Izmerite razdaljinu

Izmerite razdaljinu
Foto: sizeup.biz
Sigurno vam se nekad dogodilo da morate da obavite neku sitnu popravku u kući, a da pri ruci nemate metar ili da zbog veličine ne možete izmeriti neki objekat. Aplikacije poput Ruler, Measure, SizeUp i sličnih mogu vam pomoći da očas posla rešite ovaj problem i izmerite gotovo svaki objekat pomoću kamere svog telefona.

2. Testirajte baterije daljinskog upravljača

Testirajte baterije daljinskog upravljača
Foto: brightside.me
Ako niste raspoloženi da idete u prodavnicu po nove baterije, a niste sigurni da li stare i dalje rade, samo izvadite svoj telefon. Uzmite daljinski, uperite ga u kameru i pritisnite neko dugme. Ako vidite crvenkasto svetlo sa vrha daljinskog kada pogledate u ekran telefona, to znači da infracrveno svetlo radi kako treba i da je problem, u tom slučaju, u baterijama.

3. Upravljanje telefonom bez dodirivanja

Upravljanje telefonom bez dodirivanja
Foto: brightside.me
U mnogim situacijama će vam upravljanje telefonom putem pokreta, odnosno, bez dodira biti od neprocenjivog značaja. Možete promeniti pesmu ili odgovoriti na poziv bez brige priljavštini dok, recimo, čistite ili kuvate. Aplikacije poput Air Gesture, Wave i sličnih dostupne su za iOS i Android korisnike.

4. Vozite bezbedno

Vozite bezbedno
Foto: hudwayapp.com
Ako vozite noću i ne želite da skrećete pogled sa puta, aplikacije kao što je Hudway mogu vam pomoći u tome. Samo spustite telefon na komandnu tablu, podesite osvetljenje i dobićete sve potrebne informacije, kao što su brzina i mapa. Samo se postarajte da je svetlo na vašem telefonu dovoljno jako da jasno vidite projekciju.

5. Šaljite SMS poruke sa računara

Šaljite SMS poruke sa računara
Foto: brightside.me
Da li i vas baterija telefona izda kad vam je najpotrebnija? Ne brinite, aplikacije poput MightyText i slične postaraće se da ne propustite nijednu poruku, i njima ćete moći da upravljate sa svg kompjutera ili tableta, a biće svakako sačuvane i na vašem telefonu.

6. Donosite bolje odluke

Donosite bolje odluke
Foto: play.google.com
Sigurno vam se desilo da ne možete da se odlučite za idealan restoran za vaš sastanak ili donesete neku drugu svakodnevnu odluku. Kako biste uštedeli vreme i sebi olakšali izbor, tu su aplikacije poput Decision Crafting ili ChoiceMap. Samo unesite podatke i postite je da za vas napravi pametniji i bolji izbor.

7. Ostanite bezbedni

Ostanite bezbedni
Foto: getbsafe.com
Ako se često sami vraćate kući mračnim uplicama, postoje aplikacije koje vam mogu pomoći da izbegnete opasnosti. One mogu ne samo da pošalju SOS poruku vašim kontaktima za hitne slučajeve već i da snime video i audio zapise, prati GPS signal i aktiviraju alarm ako ne stignete kući na vreme. Pored toga, mogu imati i opciju lažnog poziva ukoliko sastanak ne ide kako ste planirali.s

#8

Foto: brightside.me
Bez obzira na to da li video sa telefona želite da gledate na većem ekranu ili da baki pokažete fotografije s odmora, aplikacije kao što su Screen Stream, AllCast mogu vam to omogućiti. Možete čak i gledati svoj omiljene utakmice, i sve to bez kabla.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email