None
10 0 1 0

POSLEDNJA REČ TEHONOLOGIJE: 10 neverovatnih pronalazaka koji će obogatiti vaše domaćinstvo i DRASTIČNO vam olakšati život

Podeli
Nauka i tehnika
Milos R.
Nauka i tehnika
Aug 02, 2016

Ovi pronalasci postali su popularni širom sveta zbog svoje neverovatne efikasnosti i mogu vam učiniti život lakšim i bogatijim!

1. "Belkin WeMo" lonac na elektronsko upravljanje

"Belkin WeMo" lonac na elektronsko upravljanje
Foto: bt.com
"Belkin WeMo" menja svet uređaja kućne automatizacije. On omogućava telefonima da se povežu sa uređajima sa udaljene lokacije, posebno za sve one koji su u pokretu i nemaju vremena da borave u kuhinji. Jednim pritiskom na dugme može se kontrolisati temperatura, vreme kuvanja i jačina. Cena je 99,99 dolara.

2. "iRobot Looj" automatski čistač za oluke

"iRobot Looj" automatski čistač za oluke
Foto: ieee.org
Vlasnik bilo kojeg domaćinstva zna koliko je važno očistiti oluk. Prljavi oluk može dovesti do nagomilavanja leda tokom zimskog i prelivanja vode tokom kišnih perioda. Uz pomoć ovog novog čistača i pritiskom na dugme, ovakav posao je mnogo lakši. Automatski čistač koristi sistem koji sam prolazi kroz oluke i čisti ih. Ovo vam pomaže da sami obavljate riskantan posao penjući se na merdevine. Cena: 299,99 dolara.

3. "LG" kućno ćaskanje

"LG" kućno ćaskanje
Foto: gizmag.com
"LG" je izbacio na tržište jedno od svojih najnovijih dostignuća kućne automatizacije i aparata. Uz pomoć opcije za "kućno ćaskanje", pojedinci mogu poslati poruke svojim uređajima šta da rade. U izboru je pranje veša, ringle, mikrotalasne pećnice i još mnogo toga. Ovaj novi usavršeni proces obavljanja kućnih poslova može vam učiniti život mnogo lakšim. Cena: besplatan za sve koji imaju kompatibilne "LG" uređaje.

4. "iRobot Scooba" robot za čišćenje podova

"iRobot Scooba" robot za čišćenje podova
Foto: britishgas.co.uk
Uz pomoć ovog malog robota, čišćenje prljavštine i nečistoća sa podova od tvrdog drveta ili pločica nikad nije bilo lakše. On ima motor sa naprednom veštačkom inteligencijom i algoritmima koji čak i sa velike udaljenosti prima naređenja za čišćenje prljavih podova. Sa procesom čišćenja u tri koraka, zagarantovano je da će podovi izgledati blistaviji. Prvo se namoči pod, zatim se izriba i na kraju briše podove u završnom ciklusu. Ovo je korisno malo pomagalo za sve domaćice koje su umorne od ovakvog posla. Cena: 599,99 dolara.

5. "iPot" ekspres lonac

"iPot" ekspres lonac
Foto: cbsi.com
Ovo je potpuno novi lonac koji je spoj savremene tehnologije sa efikasnim kuvanjem. Uz pomoć ovoga možete kuvati bilo koje sastojake, od jogurta i pirinča do kaša, supa i još mnogo toga. Ovaj uređaj može biti povezan sa tabletima ili pametnim telefonima preko Bluetooth-a i omogućava naprednu kontrolu koja se primenjuje na daljinu. Ovo pretvara kuvanje u nogo manje stresan posao i još jedan korak ka većoj pogodnosti za sve one koji hoće da se hrane zdravije. Cena: 124,99 dolara.

6. "Belkin WeMo" osvetljenje

"Belkin WeMo" osvetljenje
Foto: liquidleds.com.au
Još jedan proizvod u "Belkin WeMo" ponudi. Daljinska funkcionalnost ovog proizvoda omogućava pojedincima da podese osvetljenje u svom domu sa bilo koje udaljene lokacije. Odlično za sve one koji žele da im je dom osvetljen dok su na odmoru, a ne žele da je svetlo uključeno nekoliko nedelja koliko su oni odsutni. Takođe je pogodan za sve one koji žele da im dom svetli i bude spreman za njih pre nego što se vrate sa posla. Cena: 49,99 dolara.

7. "iRobot Roomba" usisivač

"iRobot Roomba" usisivač
Foto: productwiki.com
"iRobot Roomba" usisivač bio je glavni proizvod kompanije "iRobot" od samog početka i predstavlja rešenje za naporno usisavanje sa kojim se suočava svaki vlasnik kuće. Ovaj proizvod dosta je napredovao od svog prvog uvođenja na tržište i sada može očistiti prostorije sa tepisima bolje nego ikada. Uređaj takođe koristi motor sa veštačkom inteligencijom i čisti sve sobe dok ne postanu potpuno blistave i čiste. Cena: 349,99 - 699,99 dolara.

8. "Samsung šef" serija

"Samsung šef" serija
Foto: cbsi.com
Ovaj proizvod obuhvata nekoliko uređaja. Kao i kod drugih uređaja na listi i ovaj proizvod funkcioniše uz pomoć veštačke inteligencije, samo što radi na drugačiji način. Frižider, na primer, ima pregradu za kontrolu temperature, kao što to čini rerna. Mašina za pranje sudova ima drugačije opcije od standardnog pranja i održava sudove čistim. Sve u svemu, ovo je odličan način da pojedinac donese komercijalan stil u svoj dom i pravi hranu visokog kvaliteta. Cena: mikrotalasna (599 dolara), mašina za pranje sudova (1,599 dolara), rerna (2,499 dolara), frižider (5,699-$5,999 dolara).

9. "Intel" posuda za punjenje

"Intel" posuda za punjenje
Foto: wired.co.uk
Ovo je verovatno jedan od najboljih novih uređaja za koje se očekuje da će biti sastavni deo mnogih domova u bliskoj budućnosti. Ova posuda za punjenje mnogo lakše puni vaše uređaje, u zamenu za kablove sa magnetnom rezonancom. Ne samo da je vrlo zgodan dodatak, već ima i elegantnu estetiku koja može dati vašem domu moderan izgled. Cena i datum izlaska na tržište nisu još uvek objavljeni.

10. "Haier Tianzun" pametni klima uređaj

"Haier Tianzun" pametni klima uređaj
Foto: gizmag.com
Još jedan proizvod kome cena nije objavljena, ovaj pametni klima uređaj je jedan od najmodernijih i najsjajnijih proizvoda u "šef" seriji i odobren je od strane "Apple" kompanije. "Apple" je ranije imao sertifikovane zvučnike i kontrolere za igre , ali je ovo prvi put da je klima uređaj odobren od strane ove kompanije. Kontrolišući klimu uz pomoć pametnog telefona, možete zaista živeti u komforu.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email