None
10 0 1 0

10 najskupljih telefona na svetu koje verovatno nikada nećete moći da priuštite

Podeli
Nauka i tehnika
Marko M.
Nauka i tehnika
Feb 28, 2016

Sigurni smo da svi želite da imate dobar i funkcionalan telefon i da uvek razmišljate o odnosu cene i kvaliteta, ali ovih 10 telefona smo sigurni da nećete moći sebi da priuštite.

1. Vertu Signature Diamond

Vertu Signature Diamond
Foto: ilyke.co
Vertu je poznat po proizvodnji luksuznih telefona. Ovaj telefon je ručno pravljen od platine, ukrašen je dijamantima. Ima samo 200 proizvedenih telefona i cena mu je 88. 000 dolara.

2. iPhone Princess Plus

iPhone Princess Plus
Foto: ilyke.co
Ovaj iPhone se ne razlikuje. što se tiče performansi, od bilo kog drugog iPhone telefona. Ono što ga izdvaja je njegov dizajn koji je radio poznati austrijski dizajner Piter Alojson. Osim što je zlatan, on na sebi ima 138 dijamanata i 180 brilijanata. Cena ovog telefona je 176. 400 dolara. A vi ste mislili da je šestica skupa!

3. BlackDiamond VIPN Smartphone

BlackDiamond VIPN Smartphone
Foto: ilyke.co
Džaren Goh je za Sony Ericsson kreirao elegantan telefon koji na navigaciji i na poleđini ima dijamant. U sebi ima polihromatsko ogledalo i LED tehnologiju. Kada je u pitanju oštrina slike i rezolucija ekrana, niko ne može da se poredi sa Sonijem. Cena telefona le 300. 000 dolara.

4. Vertu Signature Cobra

Vertu Signature Cobra
Foto: ilyke.co
Dizajn ovog telefona je vrlo ekskluzivan, sa prepoznatljivom kobrom sa strane. Za dizajn ovog telefona je odgovoran francuski juvelir Bušron. Telefon ima na sebi dijamante, smaragde i rubine. Cena mu je 310. 000 dolara.

5. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot
Foto: ilyke.co
Gresso kompanije je osnovana 2005. u Švajcarskoj, telefoni se proizvode od čistog zlata. Zadnji deo maske je od specijalne vrste drveta, starog preko 200 godina iz Afrike. Ta vrsta drveta je najskuplja na svetu. Tipke su od safira, a cena mu je ravno milion dolara.

6. Diamond Crypto Smartphone

Diamond Crypto Smartphone
Foto: ilyke.co
Sa Windows operativnim sistemom, ovaj smartphone je delo dizajnera Pitera Alojsona. Ovaj telefon na sebi ima preko 50 dijamanata, među kojima i plave dijamante koji su najređi. Cena telefona je 1,3 miliona dolara. Da ne zaboravimo da napomenemo da ovaj telefon ima ugrađenu zaštitu od kidnapovanja i tehnološke ucene.

7. GoldVish Le Million

GoldVish Le Million
Foto: ilyke.co
Dizajner za ovaj telefon je bio Emanuel Gujet, poznati dizajner za satove i nakit. Ovaj telefon je nosilac Ginisovog rekorda za najskuplje prodat telefon na sajmu milionera u Kanu 2006. Cena telefona je 1,3 miliona dolara.

8. iPhone 3G King’s Button

iPhone 3G King’s Button
Foto: ilyke.co
Piter Alojson je opet dizajner i za ovaj telefon. 138 dijamanata koji se nalaze na ovom telefonu su dovoljan razlog da njegova cena bude 2,4 miliona dolara. Posebna dragocenost je home dugmence sa velikim dijamantom.

9. Supreme Goldstriker iPhone 3G 32GB

Supreme Goldstriker iPhone 3G 32GB
Foto: ilyke.co
iPhone ima, za one kojima ovi do sada nisu dovoljno luksuzni, još jedan malo skuplji telefon u svojoj ponudi. Cena ovog, zlatnog u kombinaciji sa diijamantima, telefona je 3, 2 miliona dolara.

10. Diamond Rose iPhone 4 32GB

Diamond Rose iPhone 4 32GB
Foto: ilyke.co
Najskuplji telefon na svetu košta 8 miliona dolara! Ovaj iPhone ima oko 500 sitnih dijamanata. Logo, to jest legendarna jabučica ima na sebi malo krupnije dijamante i to 53 dijamanta. Ram je od platine i naravno home dugme je retki roze dijamant.
Image source: ilyke.co
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email