None
12 0 1 8

Ove užasne i nemarne greške dovode do ozbiljnih kvarova na vašim kućnim aparatima i koštaju nas mnogo para, ali ovako ih možete sprečiti

Podeli
Nauka i tehnika
Dejan K.
Nauka i tehnika
Oct 28, 2016

Kućni aparati često mogu da prestanu da rade pre vremena i većina razloga za to je naša nemarnost kada ih koristimo. U ovom članku možete da pogledate neke korisne savete kako da održavate svoje uređaje kako bi trajali mnogo duže.

Veš mašina

Veš mašina
Foto: brightside.me
Nemojte da stavljate teške objekte na veš mašinu i nemojte da sedite na njoj. Pre pranja veša ne zaboravite da proverite sve džepove temeljno. Izvadite sitan novac ako je slučajno ostao u džepovima. Potrudite se da koristite isključivo prašak za veš i omekšivač, jer običan deterdžent pravi mnogo sapunice i brže kvari mašinu.

Foto: brightside.me
Obrišite gumene delove mašine nakon svakog pranja. Izvadite pregradu za prašak, očistite je svaki put i ostavite da se osuši. Na ovaj način ćete sprečiti stvaranje buđi. Kada mašina završi sa pranjem, odmah izvadite veš, jer ako stoji duže vreme unutra, može da ošteti bubanj. Ako vaša mašina nema opciju da se sama opere, uradite to ručno jednom mesečno. Uključite je praznu na najjaču temperaturu, sa dodatnim ispiranjem. Sipajte u pregradu limunov sok, sirće ili sredstvo protiv kamenca.

Ručni mikser ili mutilica

Ručni mikser ili mutilica
Foto: brightside.me
Ne koristite ga za vrelu hranu, već samo skuvanu i sačekajte dok se ne ohladi malo. Pazite da ne uđe voda u deo gde se nalazi motor. Kada ga čistite, prebrišite samo vlažnom krpom. Ne koristite ga previše dugo, kako se motor ne bi opteretio. ne preporučuje se da se koristi za suvu hranu, kao što je keks ili orašasti plodovi.

Frižider

Frižider
Foto: brightside.me
Ako kupujete novi frižider ili ga prenosite, postarajte se da se nosi u uspravnom položaju (nikako pod nagibom preko 40 stepeni), kako ulje iz kompresora ne bi iscurelo i oštetilo frižider. Takođe, nemojte odmah da ga uključujete, jer može takođe da izazove curenje. Sačekajte oko 6 sati i nakon toga ga uključite. Ako niste sigurni da li je bio u uspravnom položaju, sačekajte 15 sati.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email