None
18 0 1 0

18 genijalnih izuma za decu koji su nas ODUŠEVILI (broj #11 je kao stvoren za sve smotane očeve, hehe)

Podeli
Nauka i tehnika
Marko M.
Nauka i tehnika
Mar 22, 2017

Imati dete je predivno, ali isto tako i veoma naporno. Mnogi roditelji su dizajneri i pronalazači, kojima su ove fantastične ideje pale na pamet. Pogledajte ovih 18 gedžeta o kojima su naši roditelji mogli samo da sanjaju.

1. Kompaktna kolica

Kompaktna kolica
Foto: haohaizi.com
Na prvi pogled ova kolica deluju kao obična kolica. Međutim, njih možete kompaktno sklopiti i nositi u rancu. Ova kolica teška su samo 4 kilograma i smatraju se nakompaktnijim kolicima ikada napravljenim.

2. Prevodilac dečijeg plača

Prevodilac dečijeg plača
Foto: wymagajace.pl
Prevodilac dečijeg plača može vam reći zbog čega beba plače, a u 92% slučajeva, on protumači ispravno, od gladi, do umora, bola, i potrebe za promenom pelene. Kako vreme prolazi, tačnost je manja, ali nakon 4 meseca, prevodilac je i dalje oko 77% tačan. Kada je nastala ova naprava, njeni kreatori su analizirali 200 000 plačeva beba.

3. Bočica koja sama greje

Bočica koja sama greje
Foto: iiamo.com
Ova bočica omogućiće vam da zagreje mleko za svoju bebu bilo gde, bez kablova. Bilo koji napitak možete zagrejati u roku od samo 4 minuta, tako što ćete dodati kertridž koji sadrži so i vodu. Maksimalna temperatura koju napitak može dostići je 37°С.

4. Sigurnosna narukvica

Sigurnosna narukvica
Foto: beluvv-guardian.ru
Svaki roditelj se najviše plaši da se njegovo dete ne izgubi. To je sada prosto nemoguće uz sigurnosnu narukvicu koja je osmišljena. Ova narukvica biće povezana sa vašim telefonom i uvek ćete moći da znate tačnu lokaciju svog deteta. Ukoliko vaše dete izađe iz određenog radijusa, vama će obaveštenje biti poslato. Sa ovim sistemom možete povezati bilo koga u koga imate poverenja.

5. Pametna četkica za zube

Pametna četkica za zube
Foto: usvigilant.com
Ova četkica za zube može biti povezana sa vašim telefonom uz pomoć Bluetooth-a. Vizualizuje svaki pokret napravljen u ustima u 3D-u. Svaki put kada napravite dobar potez dobijate poene, pa čak i nagrade, čime se pranje zuba pretvara u zabavnu igru.

6. Veseli tanjiri

Veseli tanjiri
Foto: uncommongoods.com
Ovi veseli tanjiri će večeru pretvoriti u igru. Ovo je savršeno za sve majke koje imaju problema sa decoma koja odbijaju da jedu određenu hranu.

7. Projektor slike i zvuka

Projektor slike i zvuka
Foto: amazon.com
Ovaj projektor će pomoći vašoj bebi da lakše zaspi. Projektuje slatke slike na plafonu uz zvuk umirujuće uspavanke.

8. Svetleće loptice

Svetleće loptice
Foto: booninc.com
Zahvaljujući ovim lotpicama, deca se više neće plašiti mraka i neće se plašiti da noću sami odu u toalet.

9. Zanimljiv set za hranu

Zanimljiv set za hranu
Foto: amazon.com
Da li vaše dete odbija da jede? A šta ako im hrana doleti avionom? Ovaj set može navesti vašu decu da urade ono što inače ne bi.

10. Odeća sa ugrađenim monitorom aktivnosti

Odeća sa ugrađenim monitorom aktivnosti
Foto: mimobaby.com
Ova posebna odeća sa ugrađenim uređajem za praćenje disanja i aktivnosti deteta, uklanja potrebu da roditelji proveravaju decu tokom cele noći. Uređaj je u obliku kornjače i snima sve podatke, od disanja bebe do temperature u prostoriji i sve informacije prenosi na vaš telefon.

11. Pametne podloge za presvlačenje beba

Pametne podloge za presvlačenje beba
Foto: hatchbaby.com
Ovaj pametni dušek može izračunati visinu i težinu bebe, njen raspored za hranu. Takođe, ove stvari možete proveravati i telefonom.

12. Zanimljive posudice za odlaganje igračaka

Zanimljive posudice za odlaganje igračaka
Foto: booninc.com
Uz pomoć ove zanimljive posude u obliku žabe možete pokupiti sve igračke iz kadice vašeg deteta odjednom. Isperite penu i samo okačite žabicu na zid.

13. Termometar u vidu stikera

Termometar u vidu stikera
Foto: temptraq.com
Uz pomoć ovog stikera, moći ćete da izmerite temperaturu svog deteta, a da ga ne probudite noću dok spava, ili bez prisiljavanja da bude mirno. Ovaj termometar se lepi za kožu i poprilično je tačan. Ukoliko temperatura deteta poraste, na vaš telefon stići će obaveštenje. Takođe ćete imati uvid u svaku promenu temperature.

14. Uređaj koji će ljuljati bebu

Uređaj koji će ljuljati bebu
Foto: lolaloo.com
Ovaj uređaj će ljuljati vašu bebu tako što će imitirati pokrete vaših ruku. Sve što je potrebno da uradite jeste da zakačite uređaj za bebina kolica i možete se posvetiti svom poslu.

15. Štitnici za kolena

Štitnici za kolena
Foto: crawlings.com
Za dete koje pravi svoje prve korake, svet je pun opasnosti poput oštrog kamenja do grubih tepiha. Ovi štitnici za kolena će pomoći vašem detetu i sačuvati ga od ogrebotina i drugih opasnosti.

16. Bočica koja je takođe i kašičica

Bočica koja je takođe i kašičica
Foto: booninc.com
Ova sprava je kombinacija kašičice i bočice za bebe koja vam može biti od pomoći u mnogim situacijama, na primer kada putujete, ili kada ste u šetnji. Hranu iz ove bočice ne morate bacati, već zatvorite poklopac i koristite je kasnije.

17. Cucla i glodalica u jednom

Cucla i glodalica u jednom
Foto: molarmuncher.com
Ova cucla/glodalica može biti čuvana u frižideru, a možete je prati i u mašini za suđe. Ona utiče na sve delove desni istovremeno, a jednostavan dizajn sprečava taloženje mikroba.

18. Krevet za novopečene roditelje

Krevet za novopečene roditelje
Foto: ok.ru
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email