None
10 0 1 0

10 tragičnih grešaka koje RAZARAJU bateriju vašeg telefona (broj #8 je najopasniji)

Podeli
Nauka i tehnika
Sanja O.
Nauka i tehnika
Nov 09, 2016

Ukoliko želite da baterija vašeg telefona traje duže, pogledajte ovih 10 korisnih saveta koje su stručnjaci za mobilne telefone podelili sa nama!

1. Punjenje do 100% nije preporučljivo

Punjenje do 100% nije preporučljivo
Foto: architectureandengineering.ws
Mnogi ljude pune telefon odmah kada vide da je baterija pala ispod 100%. Međutim, potrebno je da znate da konstantno punjenje baterije škodi vašem telefonu. Stručnjaci za mobilne telefone kažu da telefon najbolje funkcioniše kada je baterija između 80 i 30 procenata.

2. Skidajte masku dok punite telefon

Skidajte masku dok punite telefon
Foto: forums.androidcentral.com
Na mnogo načina možete pregrejati svoj telefon, a jedan od njih je svakako i držanje maske na telefonu dok se on puni. Zato zapamtite da skinete masku kada stavite telefon na punjenje.

3. Ne dozvolite da se baterija skroz isprazni

Ne dozvolite da se baterija skroz isprazni
Foto: architectureandengineering.ws
Jeste li znali da vaše litijum jonske baterije kada se skroz isprazne utiču negativno na život baterije? Stručnjaci savetuju da dozvolite svom telefonu da se potpuno isprazni samo jednom na svaka dva meseca kako bi se baterija kalibrisala.

4. Pregrevanje je takođe veoma loše

Pregrevanje je takođe veoma loše
Foto: architectureandengineering.ws
Pregrevanje najviše utiče na vaš telefon. To je zato što su baterije telefona veoma osetljive, što utiče generalno na funkcionisanje telefona. Baterije su osetljive i na toplotu i na hladnoću. Idealna temperatura za telefon je između 0℃ i 35℃.

5. Održavanje konstantne temperature

Održavanje konstantne temperature
Foto: oppoos.com
Eksterne baterije za punjenje telefona čine se kao prava stvar ukoliko vam se baterija na telefonu brzo prazni. Međutim, ove baterije emituju toplotu koja zagreva i sam telefon. U ovakvim situacijama je najbolje osloniti se na prenosive punjače samo kada je to zaista neophodno.

6. Baterija se mora puniti s vremena na vreme i kod rezervnih telefona

Baterija se mora puniti s vremena na vreme i kod rezervnih telefona
Foto: architectureandengineering.ws
Ukoliko imate neki rezervni telefon, i njega morate puniti s vremena na vreme jer će u suprotnom doći do degradacije kapaciteta baterije.

7. Jačina svetlosti ekrana

Jačina svetlosti ekrana
Foto: fullapkdownload.com
Jačina svetlosti ekrana je jedan od faktora koji istroši bateriju veoma brzo. Nemojte je postavljati na maksimum i podesite zaključavanje telefona na 1 minut.

8. Punjači

Punjači
Foto: architectureandengineering.ws
Uvek koristite punjač koji ste dobili uz svoj telefon i specifični model. Postoje mnoge jeftinije varijante punjača koje možete kupiti, ali oni mogu oštetiti vašu bateriju, a čak se mogu i zapaliti.

9. Wi-Fi i prenos podataka

Wi-Fi i prenos podataka
Foto: architectureandengineering.ws
Ukoliko je Wi-Fi ili "Bluetooth" konstano uključen na vašem telefonu, to će iscrpeti bateriju. Uključite ih samo onda kada su vam potrebni.

10. Aplikacije i notifikacije

Aplikacije i notifikacije
Foto: ebiraland.com
Svaki put kada dobijete notifikaciju, vaš ekran se uključi što dodatno troši bateriju. Isključite notifikacije, a takođe i ažuriranje kako se baterija ne bi praznila.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email