None
12 0 1 8

Ovaj ruski naučnik je ubrizgao u sebe 3.5 miliona godina staru bakteriju iz Sibira. Ono što mu se dogodilo je ostavilo ostatak sveta u šoku!

Podeli
Nauka i tehnika
Milica P.
Nauka i tehnika
Sep 12, 2016

Antoli Broučkov je šef odeljenja na moskovskom državnom Univerzitetu. On je zarad svog istraživanja sebi ubrizgao bakteriju staru 3,5 miliona godina u nadi da će pronaći "Eliksir života". Je li bilo vredno žrtvovati svoje zdravlje?

Antoli Broučkov, naučnik iz Rusije

Antoli Broučkov, naučnik iz Rusije
Foto: ad.nl
On je bio dovoljno hrabar, neki bi rekli i dovoljno lud, jer je ubrizgao 3,5 miliona godina stare bakterije u sebe, nakon mnogo uspešnih eksperimenata izvedenih na miševima, mušicama, čak i humanim eritrocitima i leukocitima, koje je sproveo Sergej Petrov, glavni istraživač Tjumen naučnog centra. Eksperimenti su pokazali pojačanje imunog sistema, boljeg zdravlja i dužeg života.

Basillicus F. bakterija

Basillicus F. bakterija
Foto: dlyakota.ru
Otkrio ju je 2009. godine profesor Broučkov u sibirskom ledu. Sličnu bakteriju pronašao je naučnik Vladimir Repin u mozgu mamuta koji je bio zaleđen.

Tačna lokacija je Mamontova Gora (Ulkan Sulur)

Tačna lokacija je Mamontova Gora (Ulkan Sulur)
Foto: elsol.com.ar
Nalazi se u Jakutiji, a profesor Broučkov smatra da je ova bakterija ključ dugovečnosti jakutskog naroda. "Osim toga, otapanjem leda, ova bakterija dospe u životnu sredinu, između ostalog i vodu i na taj način jakutski narod čelije ove bakterije unosi u svoj organizam. Čini se da oni žive duže od ostalih naroda. Tako da nema opasnosti za mene!"

On priznaje

On priznaje
Foto: dailymail.co.uk
On je naveo da ne zna kako bakterija zapravo deluje, ali da se primećuju rezultati. Od eksperimenta, on ima više snage za posao, oseća se jako i energično. Nije imao zdravstvenih problema u poslednjih dve godine.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email