None
9 0 1 0

ZVALI SU GA ČOVEK SA POGLEDOM SMRTI: Zastrašujuća priča o svirepom ubici bez emocija koji je ubio 21 osobu a da nije ni trepnuo!

Podeli
Istorija
Nadežda P.
Istorija
Dec 25, 2015

Znate li ko je bio jedan od najgorih serijskih ubica ikada? Karl Panzram bio je čovek bez emocije, krvoločan i lukav. Pogledajte koja su najveća zlodela koja je on počinio, a koja će se večno pamtiti kao neki od najsurovijih zločina.

Foto: ozy.com
Kar Panzram, tetovirani div, kako su ga zvali, čovek visok 183cm sa hladnim sivim očima, radio je kao pomorac na brodu u Angoli 1920. godine. Zajedno sa kolegama pomorcima krenuo je u ekspediciju lova na krokodile. Međutim, Karl je imao neke druge planove. Kada su pristigli u Lobito zaliv, upucao je sve i jednog člana posade i njihovim telima nahranio je krokodile.

Foto: wikipedia.org
Kako je priznao, počinio je 21 ubistvo i zlostavio je više od 1.000 mladih muškaraca i dečaka. Napisao je svoju autobiografiju dok je bio u zatvoru: "Ni malo mi nije žao zbog tih zločina koje sam počinio.", i bio je veoma iskren: "Mrzim čitavu ljudsku rasu, čak i samog sebe!".

Foto: analsofcrime.com
Da li je zaista bio toliko loš? Da, ako je verovati na reč ekspertima koji su proučavali njegovo ponašanje i ustanovili da koren njegove zlobe potiče iz ranog detinjstva. Rođen je 1981. godine u veoma siromašnoj farmerskoj porodici u Minesoti. Otac ih je napustio kada je Karl imao 8 godina. Zbog lošeg ponašanja i pljački koje je počinio još kao dečak, išao je u školu u kojoj su ga mučili, kažnjavali i zlostavljali, što je uticalo na njegov razvoj i pogled na život.

Foto: analsofcrime.com
Nakon što je završio školovanje, živeo je u teretnim vozovima. Jednom ga je napala grupa mladića i zlostavljala ga, što ga je učinilo "tužnijim, bolesnijim i mudrijim dečakom". Godine 1915. pljačkao je i zlostavljao dečake širom Kalifornije, što ga je odvelo u zatvor na 7 godina, gde su ga mučili i kažnjavali, držeći ga zatvorenog u samicama bez vode i bubašvabama kao jedinom hranom.

Foto: kriminalminds.wikia.com
Pobegao je 1918. godine i iste godine počinio svoje prvo ubistvo. U Njujorku je ubio 10 mornara, koje je zaposlio da rade na njegovom brodu, koji je kupio od ukradenih para. Ubrzo nakon toga, pre polaska u lov na krokodile, zlostavljao je i ubio jednog dečaka. Policija je ubrzo otkrila njegove zločine i krenula u potragu za njim, što je on shvatio i dugo uspevao da im pobegne.

Foto: askmen.com
Godine 1928. uhapsili su ga i zatvorili u zatvor u Vašingtonu. Čuvar u zatvoru sažalio se na Karla i davao mu novac za cigare i hranu, a kasnije ga i ubedio da napiše svoju autobiografiju. Specijalisti koji su proučavali Karlov život, rekli su da je to bio njegov prvi put da se susretne sa nekim ko je prema njemu bio velikodušan i dobar.

Foto: kriminalminds.wikia.com
Osuđen je na 25 godina zatvora u Kanzasu. U toku služenja kazne ubio je jednog nadzornika, što je bio jedan od gavnih uzroka smrtne kazne na koju je bio osuđen 1930. godine!

Njegove poslednje reči bile su: "Požuri, dok se ti izmotavaš spremajući se da me ubiješ, ja bih uspeo da ubijem bar 10 ljudi!"

Foto: fromoldbooks.com
Čuvar u zatvoru koji ga je podstakao da napiše autobiografiju, zadržao je rukopis koji je kasnije objavio 1970. godine pod naslovom "UBICA: Dnenik ubistava".

"Karl je bio fenomenalan pisac!" - rekao je slikar koji je naslikao naslovnu stranu knjige, bio je oduševljen Karlovom inteligencijom i veovao je da bi on postigao velike stvari da nije krenuo pogrešnim putem.

Foto: youtube.com
Karlova autobiografija uči nas jednu veliku lekciju: "Pokušao je da nas nauči kako da se ponašamo, da ne bismo napravili još monstruma sličnih njemu!"
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email