None
10 0 1 0

10 najkrvoločnijih žena čiji GNUSNI zločini i dan danas ostavljaju ljude u gađenju... ovo je da se naježiš!

Podeli
Istorija
Mirka S.
Istorija
Aug 10, 2016

U krivičnoj istoriji savremenog sveta, žene su statistički manje sklone izvršavanju ubistava od muškaraca. To je jedan od razloga zašto mediji imaju tendenciju da naprave senzaciju kada se ovako nešto dogodi. Međutim, ovim ženama nije potrebna nikakva medijska pomoć, jer su njihova dela više nego užasna!

1. Mari de Ru (Mari Mening)

Mari de Ru (Mari Mening)
Foto: boredomtherapy.com
Rođena je 1821. godine u Švajcarskoj. Nakon udaje uzela je prezime Mening, ali je i dalje održavala "prijateljstvo" sa bogatim čovekom Patrikom Okonorom. On je svoje bogatstvo želeo da ostavi Mari, te su ga ona i Frederik pozvali na večeru. Mari mu je pucala u potiljak, a on je to preživeo, Frederik ga je dokrajčio pajserom. Par je bio obešen zbog ubistva, a na njihovom pogubljenju je prisustvovao i Čarls Dikens, čije je pisanje uticalo na ukidanje ove kazne u Engleskoj.

2. Konstanca Kent

Konstanca Kent
Foto: boredomtherapy.com
1860. 4-godišnji Frensis Kent pronađen je ubijen u sporednoj zgradi. Njegova 16-godišnja polusestra Konstanca Kent priznala je zločin svešteniku. Mnogi su sumnjali da je mlada Konstanca zapravo prikrivala nekog drugog, a najviše se sumnjalo na njenog oca, Samjuela Kenta.

3. Bela Gunjes

Bela Gunjes
Foto: boredomtherapy.com
Rođena u Norveškoj kao Brunhilda Paulsdater Storset, udala se za svog prvog muža, Madsa Alberta Sorensona, 1884. godine, nekoliko godina kasnije, preselila se u SAD.
Ona je jedna od najoktrutnijih kriminalaca ikad! Ona je mamila mlade i bogate muškarce, da bi se kasnije sa njima verila. Ubijala ih je zbog novca i životnog osiguranja. Pisala im je romantična pisma, a oni prosto nisu mogli da ostanu ravnodušni prema njoj. Udavala se 2 puta, i ta dva muža je ubila, a takođe i svoju decu.

4. Dagmar Overbaj

Dagmar Overbaj
Foto: boredomtherapy.com
Od 1916 do 1920. godine vodila je dom za nezbrinutu decu u Kopenhagenu. Ispostavilo se da je Dagmar obavljala jako kontraverzan posao. Jednog dana žena po imenu Karolina Agesen vratila se po svoje dete, na šta je Dagmar rekla da je dete usvojeno i da ne može da se seti ko ga je usvojio. Karolina je slučaj prijavila policiji, a Dagmar je pobegla iz svog stana. Kada je policija pretresla stan, našla je kosti spaljene dece u peći. Procenjeno je da je Dagmar ubila između 29 i 180 beba, uključujući i svoje dete.

5. Džen Topan

Džen Topan
Foto: boredomtherapy.com
Ova medicinska sestra iz Bostona poznata je po tome što joj je mnoštvo pacijenata preminulo na rukama. Bila je optužena za konzumiranje nedozvoljenih supstaci i za krađu. Ipak, nekako je stalno uspevala da pronađe posao u Masačusetsu. Ona je na kraju priznala 31. ubistvo, uključujući i ubistvo svoje polusestre.

6. Meri En Koton

Meri En Koton
Foto: boredomtherapy.com
Imala je 4 muža, nekoliko ljubavnika, 12. svoje dece i nekoliko pastoraka, svi oni su umrli od čudnih bolesti želuca između 1852 i 1872. godine. Grešku je napravila kada je predvidela smrt svog zdravog sina Čarlsa. 10-godišnji dečak je preminuo nakon nekoliko dana, iako nije pokazivao znake bolesti ranije. Lekar je u njegovom telu pronašao arsenik, postalo je jasno da nešto nije u redu, jer je mnogo ljudi bliskih njoj umrlo na isti način.

7. Amelija Dajer

Amelija Dajer
Foto: boredomtherapy.com
Ona je vodila "farmu beba" koju je otvorila nakon smrti svog supruga 1869. Roditelji su plaćali Ameliji da vodi računa o njihovoj neželjenoj deci. Kako bi kontrolisala neposlušnu decu, Amelija im je davala opijum, što je naravno dovodilo do njihove smrti. Zbog velikog broja preminule dece, jedan lekar postao je sumnjičav i prijavio je slučaj policiji. U početku su je teretili samo za zanemarivanje dece, nakon toga je osuđena za jedno ubistvo, a smatra se da je kriva za smrt 400 dece u periodu od 27 godina.

8. Tili Klimek

Tili Klimek
Foto: boredomtherapy.com
Tili Klimek tvrdila je da je vidovita. Sve je počelo 1911. godine kada je predvidela smrt komšijskih pasa. 1914. godine je tačno predvidela smrt svog 29-godišnjeg supruga, a kasnije i smrt još 4 svoja muža. Kada je njen peti suprug umro, pronađen je arsenik u njegovom telu i u hrani. Naravno, Tili je nakon toga poslata u zatvor, a čak joj je zabranjeno da kuva za druge zatvorenike.

9. Boni Elizabet Parker

Boni Elizabet Parker
Foto: a4.files.biography.com
Boni Parker rođena je 1910. godine u Teksasu. Kada je upoznala Klajda Beroua 1930. godine konačno je ušla u svet kriminala. Pljačkajući banke i mala preduzeća sa svojim partnerom, postala je jedna od najozloglašenijih američkih odmetnika 30-ih godina. Njihovo pljačkanje trajalo je oko dve godine, a pljačkali su u više država, a čak su i usmrtili nekoliko ljudi, uključujući i nekoliko državnih zvaničnika. Boni i Klajd ubijeni su u policijskoj zasedi 1934. u Luizijani.

10. Lizi Borden

Lizi Borden
Foto: upload.wikimedia.org
Rođena je 19. jula 1860. godine u Fol Riveru u Masačusetsu. Lizi je živela sa svojom sestrom Emom, ocem Endrjuom i maćehom Ebi. 4. avgusta 1892. godine Endrju i Ebi pronađeni su ubijeni u svojoj kući. Lizi je uhapšena i osuđena za ubistvo sekirom. Ona je oslobođena 1893. godine i nastavila je da živi u Fol Riveru do svoje smrti 1927. godine. Slučaj nikada nije rešen.
Image source: boredomtherapy.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email