None
8 0 1 4

RADILI SU ŠTA SU HTELI I NIKO IM NIJE MOGAO NIŠTA: Zaprepastićete se kada vidite kakve su sve brutalne i bizarne stvari rimski imperatori radili!

Podeli
Istorija
Lana L.
Istorija
Dec 23, 2015

Istorija drevnog Rima vezuje se za sliku grandioznosti ogromnog carstva koje i dalje utiče na društvo vekovima nakon uništenja. Međutim, istorija Rima je puna nekih od najnečuvenih događaja i najgrotesknijih okrutosti koje se najbolje oslikavaju u postupcima rimskih vladara.

Pogledajte listu nekih od najokrutnijih, najbahatijih i najbizarnijih stvari koje su rimski imperatori uradili za vreme svoje vladavine!

Septimije Sever je proganjao sve žive

Septimije Sever je proganjao sve žive
Foto: en.wikipedia.org
Septimije Sever (193–211) je jedan od glavnih uzročnika za to što je Rimljanje pratila reputacija da proganjaju hrišćane. Međutim, nije proganjao samo hrišćane, nego i pripadnike svih stranih religija. Tokom njegove vladavine ubio je između 1.000 i 3.000 hrišćana i Jevreja prisiljavajući ih da biraju između odricanja od vere ili raspeća.

Justinijan II je ujedao ljude

Justinijan II je ujedao ljude
Foto: vilmarnumismatics.com
Prema rečima istoričara, Justinijan II je počeo da gubi razum nakon propalog pokušaja da osvoji Persiju. Njegovo ludilo manifestovalo se kada je zahtevao da mu tron bude na točkovima i time što je ujedao sluge, a pričalo se i da ih je čak i jeo.

Tiberije je sagradio vilu u kojoj se bavio pedofilijom

Tiberije je sagradio vilu u kojoj se bavio pedofilijom
Foto: en.wikipedia.org
Tiberije se 26. godine povukao iz Rima i preselio na ostrvo Kapri, gde je sagradio ogromnu vilu. Rimski istoričar Svetonije zabeležio je da se pričalo da je na Kapriju Tiberije imao brojne seksualne odnose s dečacima, pa čak i bebama.

Elagabal se prostituisao

Elagabal se prostituisao
Foto: laltrasicilia.org
Elagabal je između ostalog bio poznat po tome što se prerušavao u žene da bi se prostituisao po rimskim bordelima. U jednom trenutku je čak dovodio mušetije u Carsku palatu.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email