None
10 0 1 5

NEPRISTOJNA STRANA ISTORIJE: 10 istorijskih činjenica koje nećete naučiti u školi!

Podeli
Istorija
Nadežda P.
Istorija
Nov 03, 2015

Nepristojna, bizarna i gadna strana istorije!

1. Perverzni Mocart

Perverzni Mocart
Da, svi znamo da je Volfgang Amadeus Mocart bio kompozitor preko 600 komada iz doba klasicizma. Međutim, on nije bio toliko pristojan koliko mislite. Napisao je kanon s naslovom "Leck Mich im Arsch", što u prevodu znači "poliži mi zadnjicu". Ovo je, uz "Čarobnu frulu" i simfoniju "Jupiter", samo još jedna u nizu nepriličnih kompozicija koje je napisao.

2. Oslo se sveti

Oslo se sveti
Nakon što su nacisti izvršili invaziju na Norvešku za vreme II svetskog rata, lokalno stanovništvo je ubacilo izuzetno snažan laksativ u konzerve sardine kojima su se hranili nemački vojnici. Ovo je izazvalo masovnu dijareju u nemačkim podmornicama u Atlantskoj bici. Još nešto što verovatno niste učili na časovima istorije – Norvežani su kondome koje su davali Nemcima posipali prahom koji izaziva svrab.

3. Ništa kao dobro spenkovanje

Ništa kao dobro spenkovanje
Žan Žak Ruso, filozof iz 18. veka čija su dela uticala na prosvetiteljstvo i Francusku revoluciju, imao je običaj da spuštenih pantalona juri žene po ulici. U autobiografiji "Ispovesti" iz 1782. godine otkrio je svoju opsesiju spenkovanjem.

4. Prvi film za odrasle

Prvi film za odrasle
Istorija igranih filmova počinje s braćom Limijer, koji su 28. decembra 1895. u Parizu napravili prvu javnu projekciju 10 kratkih filmova. Vaš profesor istorije filma je možda ispustio činjenicu da je prvi pornografski film, "Le Coucher de la Mariée" (što u prevodu znači "prva bračna noć"), prikazan nakon manje od godinu dana.

5. Tajni seks-salon

Tajni seks-salon
Neke glasine nikada ne zamru. Ne, žena koja je najduže vladala Rusijom nije skončala zbog seksa s konjem. Ipak, zaista jeste imala tajni seks-salon, s nameštajem koji je imao pozlaćene dekoracije, koje su prikazivale muške genitalije, raširene noge i oralni seks.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email