None
10 0 1 5

MISTERIJE KOJE JOŠ UVEK OSTAJU NEREŠIVE: 10 najvećih svetskih misterija koje će vas duboko uznemiriti... ako ste plašljivi, preskočite ih!

Podeli
Istorija
Jelena K.
Istorija
Dec 18, 2015

Senzibilitet društva se tokom istorije prilično promenio. Zahvaljujući arheolozima otkrivamo koliko je život nekada bio zastrašujuć. Kada pogledate ovu listu, bićete presrećni što ne živite hiljadu godina ranije.

1. Bebe u javnom kupatilu

Bebe u javnom kupatilu
Foto: boredomtherapy.com
Arheolozi su radili na iskopinama rimsko/vizantijskog javnog kupatila. U kanalizacionom sistemu za odvođenje vode pronašli su nešto neverovatno uznemiravajuće. U cevima su se nalazile kosti hiljada beba. I dalje ostaje misterija zbog čega su se kosti tamo nalazile.

2. Napad kanibalskih neandertalaca

Napad kanibalskih neandertalaca
Foto: boredomtherapy.com
Arheolozi su u Španiji 2010. godine otkrili ostatke kanibalske gozbe. Ostaci tri odrasle žene, tri odrasla muškarca, tri tinejdžera, dvoje male dece i jedne bebe pokazivali su naznake toga da su bili ručak druge grupe neandertalaca.

3. Obezglavljeni vikinzi iz Dorseta

Obezglavljeni vikinzi iz Dorseta
Foto: boredomtherapy.com
Radnici na pruzi u Dorsetu jednog dana naišli su na posmrtne ostatke skandinavskih muškaraca, bez lobanja. Eksperti pretpostavljaju da su ovi muškarci verovatno pogubljeni zbog dezerterstva.

4. Kandža moe s planine Oven

Kandža moe s planine Oven
Foto: boredomtherapy.com
Ekspedicija iz 1986. je u pećinama planine Oven u Novom Zelandu naišla na dobro očuvano stopalo koje je izgledalo kao da pripada nedavno uginuloj ptici. Stopalo je pripadalo praistorijskom stvorenju koje se zove "kopnena moa".

5. Šiljak kroz lobanju

Šiljak kroz lobanju
Foto: boredomtherapy.com
U iskopinama jezerskog dna u Motali u Švedskoj, arheolozi su na svoje iznenađenje pronašli nekoliko lobanja probodenih šiljcima. Ostale lobanje su su unutar sebe imale deliće drugih lobanja. Pretpostavlja se da se ovo desilo pre 8.000 godina.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email