None
10 0 1 5

KORISTILI LJUDE KAO LUTKE ZA SVOJE BOLESNE TESTOVE: Najbrutalniji eksperimenti u istoriji čovečanstva od kojih će vas proći jeza kroz telo...

Podeli
Istorija
Jasmina G.
Istorija
Dec 26, 2015

"Ne treba verovati vladi!". Svi smo ovo čuli milion puta, ali, da li ste se ikada zapitali koji je razlog ovakvog nepoverenja? Loše upravljanje, korupcija, zloupotreba moći i vođenje bespotrebnih ratova samo su neki od brojnih validnih razloga. A šta je s nehumanim eksperimentisanjem na ljudima? Da, vlade mnogih zemalja su odgovorene i za ovakve zločine. Ovo je bilo izuzetno učestalo za vreme i nakon II svetskog rata.

Evo liste najužasnijih eksperimenata koji su vršeni na ljudima!

1. Nacistički eksperimenti

Nacistički eksperimenti
Foto: lolwot.com
Nacistički eksperimenti za vreme II svetskog rata bili su apsolutno zastrašujući. Vršili su ekperimente na blizancima, testirali hemikalije na zarobljenicima i radili mnoge druge bizarne stvari, kao što je zaleđivanje, a onda zagrevanje delova tela.

2. Taskigi eksperimenti

Taskigi eksperimenti
Foto: lolwot.com
Ovi eksperimenti bavili su se lečenjem sifilisa tako što ga uopšte nisu lečili. Ovo zvuči besmisleno, ali 1932. je 399 pacijenata učestvovalo u ovim eksperimentima. Nije nimalo iznenađujuće što je samo 74 pacijenta preživelo ovu torturu.

3. Projekat MKULTRA, potprojekat 68

Projekat MKULTRA, potprojekat 68
Foto: lolwot.com
Kontrola uma zvuči kao nešto iz Orvelovih knjiga, ali CIA je 1957. godine zaista eksperimentisala s ovim. U okviru projekta MKULTRA nad zatvorenicima su vršeni elektrokonvulzivni zahvati 30-40 puta veće snage od normalne. Cilj ovoga bilo je izvlačenje željenih informacija.

4. Projekat izazivanja averzije

Projekat izazivanja averzije
Foto: lolwot.com
Južnoafrička Republika je očajnički pokušavala da izleči homoseksualnost u periodu rasne diskriminacije. Pokušali su da urade nemoguće bizarnim i nelogičnim metodama kao što su kastracija i terapija elektrošokovima. Vojnici koji su bili primorani da učestvuju u ovom eksperimentu pokazivali su averziju samo prema vladi i brutalnim eksperimentima, ne i prema homoseksualnosti.

5. Jedinica 731

Jedinica 731
Foto: lolwot.com
U Japanu je za jezive eksperimente nad ljudima bio zadužen specijalan odred pod nazivom "Jedinica 731". Ovi eksperimenti uključivali su vivisekciju ljudi, amputiranje delova tela koji su se onda prišivali na druge delove tela i korišćenje ljudi kao zamoraca za testiranje granata i plamenobacača.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email