None
14 0 1 0

HITLEROVE FURIJE: One su bile najkrvoločnije žene ubice u koncentracionim logorima!

Podeli
Istorija
Milos R.
Istorija
Dec 30, 2015

Genocid i rat uvek se povezuju sa muškarcima. Međutim, mnoge žene bile su okoreli nacisti i igrale su veliku ulogu u ubistvima Jevreja tokom II svetskog rata. Pogledajte ko su bile takozvane "Hitlerove furije"!

Irma Grese

Irma Grese
Foto: en.wikipedia.org
Jedna od žena koje su kažnjene za svoja zlodela koja su činile tokom II svetskog rata bila je čuvar u Ravensbruku i Aušvicu i nadzornik ženskog dela Bargen-Belsena. Ona je bila zadužena da izabere koja žena će biti ubijena, a uvek je birala one najlepše. Bila je poznata po nadimcima "Prelepa zver" i "Plavi anđeo Aušvica". Sa 22 godine je pogubljena, što ju je načinilo najmlađom pogubljenom osobom u 20. veku.

Ilse Koch

Ilse Koch
Foto: imgarcade.com
Još jedna od žena kojima je suđeno zbog zločina koji su pratili Holokaust. Bila je žena komandanta nacista, te je svoje zločine počinila u oblasima Majdanpeka i Buhenvalda. Nazivali su je "ubica iz koncentracionih logora" , "veštica iz Buhenvalda" i "kasapinova udovica". Izvršila je samoubistvo u zatvoru, nakon što je osuđena na doživotnu kaznu zatvora!

Erna Petri

Erna Petri
Foto: gettyimages.com
Nakon što je ubila bolesne dečake jevrejskog porekla koje je nahranila i brinula o njima dok su bili bolesni, navodeći ih da misle da su njihovi životi pošteđeni, ova žena oficira ušla je istoriju kao jedna od krvoločnijih nacista.

Pauline Kneissler

Pauline Kneissler
Foto: gettyimages.com
Najčešće su one žene koje su se ponašale majčinski naklonjeno, bile one koje su počinile najviše zločina. Jedna od njih bila je Paulina Kneissler, koja je dnevno birala ko će od bolesnika u mentalnim institucijama biti pogubljen. Bila je poznata po rečenici : "Ubistvo gasom nije bolno."

Johanner Altvater

Johanner Altvater
Foto: lavricthecat.livejournal.com
Žena koja je ubijala iz razonode. Sama je, 1942. godine, upala u jevrejski geto, otela najmlađe dete koje je tamo videla, mahala njime i udarala ga o zid. Nakon tog gnusnog zločina, ulazila je u dečije bolnice i bacala drugu nevinu decu sa balkona i prozora bolnice.

Liselotte Meier

Liselotte Meier
Foto: gordi-zionelder.blogspot.rs
Ona je takođe ubijala Jevreje iz zabave. Ona i njen komandant bili su veliki učesnici u Holokaustu. Ona je birala ko će živeti još neki dan, a ko će odmah biti pogubljen. Istorija kaže da je jedino poštedela život svojoj frizerki koja je bila Jevrejka.

Liesel Willhaus

Liesel Willhaus
Foto: andradetalis.wordpress.com
Ona je bila žena komandanta u jednom od kampova. Sa balkona svoje kuće, koji se nalazio u bazi, pucala je u jevreje zatvorenike koji su tuda prolazili

Vera Wohlauf

Vera Wohlauf
Sedela je pored svog muža, oficira, Julius-a, i podržavala ga dok je ubijao Jevreje i njihovu decu. U to doba, bila je trudna

Herta Bothe

Herta Bothe
Foto: commons.wikimedia.org
Ona je bila jedna od žena čuvara u kamp Bargen-Belsen tokom Holokausta. Kada je kamp oslobođen 1945. godine, Bothe se žalila kako je zbog ubijenih tela koje je morala da prenosi u grobove dobila bolove u leđima.

Joseline Block

Joseline Block
Foto: en.wikipedia.org
Bila je jedna od žena nacista koje su volele da povređuju nevinu decu. Koristila je svaku priliku da povredi decu koju je sretala na ulicama. Udarala ih je po glavama nosiljkama.

Gertrude Segel

Gertrude Segel
Foto: tumblr.com
Takođe je volela da povređuje decu. Gazila bi ih do smrti.

Juana Bormann

Juana Bormann
Foto: en.wikipedia.org
Takozvana "žena sa psima" izvršaval je razne zočine u kampovima. Bila je poznata po tome što je svog psa vodala svuda sa sobom i puštala ga da napada zatvorenike.

Alice Orlowski

Alice Orlowski
Foto: handphoneisdead.blogspot.rs
Bila je poznata u među Nacistima. Šibala je zatvorenike po očima. Decu je stavljala jednu na druge kako bi uštedela prostor i kako bi ih što više stalo u logor. Kako je rat odmicao, ona je postajala sve blaža prema Jevrejima, dopuštajući im da piju vodu.

Maria Mandel

Maria Mandel
Foto: en.wikipedia.org
Ostala je upamćena kao prvi ženski komandant u Aušvicu, gde je bila odgovorna za smrt pola miliona Jevreja. Što je još užasavajuće, mučila ih je i terala da glume njene robove, pre nego što ih je slala u gasne komore.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email