None
9 0 1 4

9 istorijskih slučajnosti koje su suviše uvrnute da bi se ignorisale (naježićete se od broja #6)

Podeli
Istorija
Jasmina G.
Istorija
Jan 24, 2016

Kada studiraš istoriju, lako je posvetiti se samo onim najvažnijim događajima. Ali ako želiš da se malo bolje udubiš u detalje, neke zaista bizarne istine izađu na površinu. Napravili smo kolekciju nekoliko zanimljivih stvari koje ćemo podeliti sa vama.

1. Li Harvi Osvald i teksaška knjižara

Li Harvi Osvald i teksaška knjižara
Foto: dose.com
Li Harvi Osvald je bio u stanju da isplanira atentant na Džona Kenedija dok je bio na poslu, u knjižari merkajući Kenedijeva kola. Da nije imao taj posao, šta bi se onda desilo?

2. Robert Linkoln i But

Robert Linkoln i But
Foto: dose.com
Pre nego što je predsednik Linkoln ubijen, njegov sin Robert je spasio Edvina Buta, brata glumca koji će kasnije ubiti Robertovog oca.

3. Pogrešno skretanje

Pogrešno skretanje
Foto: dose.com
Mnogi su u svojim srednjim školama učili na časovima istorije da je Prvi svetski rat izazvan atentatom na vojvodu Ferdinanda i njegovu suprugu od strane Gavrila Principa. Ono što mnogi ne znaju je da su zalutali kolima, a pucnjava se možda ne bi desila da su išli pravim putem i da nisu zalutali.

4. Mark Tven i Halejeva kometa

Mark Tven i Halejeva kometa
Foto: dose.com
Mark Tven je rođen prvog dana u godini kada se pojavila Halejeva kometa. Godinama kasnije posle njegove smrti Halejeva kometa se ponovo pojavila. Još čudnija je činjenica da je on predvideo da će se to desiti.

5. Proročanstvo Titanika

Proročanstvo Titanika
Foto: dose.com
Postojala je knjiga koja se zvala "Uzaludnost" i koja je objavljena godinama pre nego što se pojavio Titanik. U ovoj knjizi postoji ogromni "nepotopiv" brod koji udara o santu leda i tone. Ime broda? - Titan.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email