None
13 0 1 8

13 najluđih teorija o Hitleru u koje ljudi zapravo veruju!

Podeli
Istorija
Milos R.
Istorija
Jan 20, 2016

Adolf Hitler je poznat kao jedan od najvećih zlotvora svih vremena, kao fanatični diktator s poremećenim idejama o tome kako bi svet trebalo da izgleda. Ali uz sve što znamo o njemu, često ispliva nešto što nismo znali.

On je bio izuzetno misteriozna figura i istoričari i dalje pokušavaju da sklope kompleksnu slagalicu njegove ličnosti. Nekada u tim pokušajima nastaju zaista čudne teorije... kao što su ove!

1. Želeo je da pronađe Sveti gral

Želeo je da pronađe Sveti gral
Foto: classconnection.s3.amazonaws.com
Prema pojedinim teorijama, moguće je da je Hitler bio u tajnoj potrazi za Svetim gralom. Poslao je svoje vojnike u potragu za pločom koja je nedostajala s Gentskog oltara, moguće zbog toga što je mislio da se na njoj nalazi mapa koja pokazuje gde se gral nalazi. Sveti gral se smatra izvorom natprirodnih moći, pa je moguće da je Hitler želeo da pomoću njega postane besmrtan.

2. Imao je svemirski brod

Imao je svemirski brod
Foto: twitter.com
Navodno postoje očevici koji su videli Hitlerov svemirski brod.

3. Napravio je koloniju u svemiru

Napravio je koloniju u svemiru
Foto: imgur.com
Prema ovoj teoriji, nacisti ne samo da su kolonijalizovali svemir nego su imali i bazu na Mesecu.

4. Izbegao je pravdu i nije počinio samoubistvo

Izbegao je pravdu i nije počinio samoubistvo
Foto: athavanuk.com
Hitler nije počinio samoubistvo u bunkeru u Nemačkoj, već je uspeo da pobegne i ostatak života provede u Argentini? Ova teorija izložena je u knjizi Simoni Rene Gereiro, u kojoj se čak tvrdi da je Hitler u Južnoj Americi imao devojku crnkinju. Na slici se navodno nalazi telo Hitlera koji je preminuo u starosti.

5. Bio je Jevrej

Bio je Jevrej
Foto: allday.com
Postoje brojne teorije da je Hitler, čovek koji je želeo da očisti svet od Jevreja, zapravo i sam bio Jevrej. Nije poznato ko je bio Hitlerov deda, a njegova baba je radila u bogatoj jevrejskoj kući, što je pokrenulo teorije da je zatrudnela dok je tamo radila. DNK test sproveden 2010. nije dao definitivan odgovor, pa ova teorija i dalje nije opovrgnuta.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email