None
10 0 1 5

ŠTETNIJI OD OTROVA: Šokiraće vas kad vidite šta se vašem telu dešava nakon samo jednog Red Bull-a!

Podeli
Hrana i piće
Dragana P.
Hrana i piće
Nov 24, 2015

Red Bull je omiljeno piće svih onih koji planiraju dugački noćni izlazak, spremaju ispit kampanjski ili samo žele da se osećaju nervozno ceo dan. Do sada ste verovatno već čuli o štetnom uticaju Red Bull-a, ali da li zaista znate šta on radi vašem telu?

Pogledajte šta se vašem telu dešava nakon samo jedne limenke Red Bull-a!

Energija u limenci

Energija u limenci
Red Bull se pojavio na tržištu u SAD 1997. godine, a već iste godine ljudi koji su ga pili počeli su da prijavljuju negativne posledice. Kofein, taurin i glukuronolakton, glavni sastojci ovog pića, povezuju se sa zdravstvenim problemima i sami, a kamoli u kombinaciji jedni s drugima.

Anatomija stimulanta

Anatomija stimulanta
Kofein je stimulant koji ubrzava metabolizam i rad srca, povećava nivo adrenalina, proširuje disajne puteve i izaziva osećaj euforije.

Misterija taurina

Misterija taurina
Taurin je takođe stimulant i često se nalazi u suplementima koji se koriste uz vežbanje jer smanjuje apetit. Iako nije opasan u malim količinama, raspravlja se o tome koje su bezbedne količine unosa.

Šećer

Šećer
Jedna limenka Red Bull-a sadrži 3 puta više šećera od konzerve Coca-Cole. Šećer je takođe stimulant – izaziva nagle nalete energije i blagu euforiju.

Raketno gorivo

Raketno gorivo
Kada popijete konzervu ovog pića, telo mora da pređe u pojačani režim rada da bi se obradio sav šećer i kofein, što vodi do ubrzanog lupanja srca.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email