None
10 0 1 5

OVAKVA JELA JOŠ NISTE PROBALI: 10 najbizarnijih jela iz čitavog sveta! (#5 vas može ubiti na mestu ako se ne spremi kako treba)

Podeli
Hrana i piće
Milica R.
Hrana i piće
Dec 19, 2015

Spremanje i degustacija nove hrane može biti prava avantura, pogotovo ako je reč o hrani iz drugih zemalja. Iako neka od tih jela nisu toliko neobična, neka deluju suludo već na sam pogled, a kamoli kada ih probate.

Pogledajte 10 jela koja ne samo da zvuče pomalo zastrašujuće, već tako i izgledaju!

1. Čorba od puha

Čorba od puha
Foto: herbeat.com
Ovo jelo potiče iz Slovenije i pravi se od puhova, malih glodara koji žive u drveću i žbunju. Izgledaju kao hibridi veverice i miša. Kuvaju se celi, a njihova koža koristi se za proizvodnju odeće i drugih stvari.

2. Sir od životinjskih glava

Sir od životinjskih glava
Foto: wikimedia.org
Ovo evrposko jelo nema nikakave veze s mlečnim proizvodima. Zapravo je reč o želatinu od mesa s glava svinja, krava, pa čak i ovaca. Bez brige, mozak i oči se uklanjaju pre pripreme, ali se s vremena na vreme ubacuju papci i srce. Glava se prvo očisti, a onda kuva u bujonu od mesa.

3. Eskamole

Eskamole
Foto: herbeat.com
Ovo meksičko jelo izuzetno je popularno, iako nam baš nije najjasnije zbog čega. Eskamole su larve mrava, verovali ili ne! Ovo tradiocionalno jelo sprema se s crnim lukom, zelenim čili paprikama i lišćem epazote, a onda se najčešće služi s takosima ili tortiljama. Ovo jelo bogato proteinima često se naziva i "kavijar od insekata".

4. Pastilja

Pastilja
Foto: herbeat.com
Ova marokanska pita pravi se od mesa golubova. Ako vam ovo ne otvara apetit, meso golubova možete zameniti jagnjetinom ili piletinom. Bilo da vam zvuči dobro ili ne, za ovo jelo se kaže da je izuzetno ukusno, pa nemojte imati predrasude pre nego što ga probate.

5. Džinovska otrovna žaba

Džinovska otrovna žaba
Foto: herbeat.com
Ovo jelo potiče iz Namibije i žabe se ne koriste za jelo sve dok ne počnu sa zovom za parenje, kada njihov otrov značajno gubi na snazi, što ih čini bezbednim za pripremu i jelo. Međutim, čak i tada treba preduzeti određene mere opreza tokom kuvanja da bi se neutralisali mogući ostaci otrova. U Francuskoj se jedu samo noge ovih žaba zato što nisu otrovne. Ako se ove žabe ne spreme kako treba, može doći do otkazivanja bubrega i smrti.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email