None
7 0 1 0

UPOZORENJE: Ovu hranu nikada nemojte podgrevati i jesti ponovo!

Podeli
Hrana i piće
Nadežda P.
Hrana i piće
Feb 15, 2016

Postoje namirnice koje je u redu jesti kada se podgreju, ali neke ipak ne bi trebalo jer štetno deluju na naš organizam. Neke namirnice gube hranjivu vrednost nakon što ih podgrejete. Saznajte koje namirnice nikako ne bi trebalo da podgrevate i jedete po drugi put!

Spanać

Spanać
Foto: ilyke.co
Podgrevanje spanaća može uticati na vaše celokupno zdravlje. Preporučuje se da se spanać jede odmah nakon pripreme. Zašto? Zato što je spanać pun nitrata, kada ga podgrejete nitrati prelaze u nitrite, što ga čini kancerogenim.

Celer

Celer
Foto: ilyke.co
Celer se uglavnom koristi za pripremu supa. Isto kao i spanać, sadrži mnogo nitrata koji prelaze u nitrite, pa ako već podgrevate supu, izvadite celer. Isto važi i za šargarepu.

Cvekla

Cvekla
Foto: ilyke.co
Ovo veoma zdravo povrće sadrži veliku količinu nitrata. Nikako je ne bi trebalo zagrevati, jer postaje destruktivna za vaše telo.

Krompir

Krompir
Foto: ilyke.co
Krompir ima mnogo kvaliteta koji čine dobro za celokupno zdravlje. Ako ostavite krompir da stoji dan ili dva on će izgubiti svoju hranjivu vrednost. Nije opasan po zdravlje, samo će postati beskoristan.

Jaja

Jaja
Foto: ilyke.co
Jaja mogu biti smrtonosna ako ih podgrevate ili izlažete velikim temperaturama. Ovo važi za podgrevanje i kuvanih i prženih jaja.

Pečurke

Pečurke
Foto: ilyke.co
Kada je u pitanju podgrevanje, pečurke su najopasnija namirnica. Preporučuje se da ih konzumirate odmah nakon pripreme. Ako budete jeli gljive i sledećeg dana, barem ih jedite hladne. Podgrevanje pečurki može izazvati probavne probleme, pa čak i neke probleme sa srcem.

Piletina

Piletina
Foto: ilyke.co
Ako podgrevate piletinu dan nakon pripreme, to može biti problem. Problem nastaje zbog strukture proteina koja se menja već narednog dana. Ovo je zabrinjavajuće jer pileće meso sadrži mnogo više proteina od crvenog mesa. Preporučuje se da piletinu jedete hladnu. Ako je baš morate zagrejati, neka to bude na maloj temperaturi, duži vremenski period.
Image source: ilyke.co
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email