None
12 0 1 8

Kada budete videle koje sve ODVRATNE stvari stavljaju u vašu kozmetiku, više nikada nećete poželeti da se našminkate

Podeli
Hrana i piće
Sanja O.
Hrana i piće
Jun 03, 2016

Da li znate šta sve stavljaju u vašu šminku koju kasnije nanosite na licu? Ako niste, možda bi bilo bolje da dobro proučite šta sve nanosite svakodnevno na vašu kožu.

1. Većina ruževa za usne sadrži mrvljene oklope buba

Većina ruževa za usne sadrži mrvljene oklope buba
Foto: ilyke.co
Košenil bube su mali insekti koji se hrane kaktusom u Srednjoj i Južnoj Americi. One jedu crvene bobice kaktusa i, kada se slome, proizvode veoma moćnu crvenu boju. Košenil boja se koristi i u sladoledu, bombonama, jogurtu i senkama za oči, što je bezbedno za ljude.

2. Krljušt ribe u laku za nokte i maskari

Krljušt ribe u laku za nokte i maskari
Foto: ilyke.co
Ranije se smatralo da lakovi i maskare sadrže izmet slepog miša, ali istina je da sadrži krljušt ribe. Da li vam je sada laknulo? Konfuzija je nastala zato što maskara sadrži guanin, koji su ljudi pomešali sa izmetom. Guanin je kristalni materijal koji proizvodi svetleći sastojak koji se koristi kod laka za nokte ili maskare. Ovaj materijal se često koristi u proizvodima za kupanje, čišćenje, mirise, kreme za negu kože i slično.

3. Pregažene životinje u ružu, senkama za oči i sapunu

Pregažene životinje u ružu, senkama za oči i sapunu
Foto: ilyke.co
Loj je čest sastojak u mnogim proizvodima, uključujući šminke, ruževe, pudere, šampone, sapune, sredstva za brijanje i proizvode za negu kože. Napravljen je od životinjskih leševa. Loj nastaje iz životinjske masti koja se kuva, kako bi se dobili masni nusproizvodi. Ovo se nabavlja od mrtvih životinja iz zooloških vrtova, klanica, laboratorija, skloništa i da, sa puteva.

4. Semena tečnost bikova za proizvode za kosu

Semena tečnost bikova za proizvode za kosu
Foto: ilyke.co
Zbog visokog sadržaja proteina, ova tečnost je postala popularan sastojak u proizvodima za kosu. Koristi se posebno za suvu ili oštećenu kosu. U frizerskim salonima se nanosi i drži 45 minuta i košta 90-120 dolara, a opisan je kao "vijagra za kosu".
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email