None
12 0 1 0

Kada budete videle koje sve ODVRATNE stvari stavljaju u vašu kozmetiku, više nikada nećete poželeti da se našminkate

Podeli
Hrana i piće
Sanja O.
Hrana i piće
Jun 03, 2016

Da li znate šta sve stavljaju u vašu šminku koju kasnije nanosite na licu? Ako niste, možda bi bilo bolje da dobro proučite šta sve nanosite svakodnevno na vašu kožu.

1. Većina ruževa za usne sadrži mrvljene oklope buba

Većina ruževa za usne sadrži mrvljene oklope buba
Foto: ilyke.co
Košenil bube su mali insekti koji se hrane kaktusom u Srednjoj i Južnoj Americi. One jedu crvene bobice kaktusa i, kada se slome, proizvode veoma moćnu crvenu boju. Košenil boja se koristi i u sladoledu, bombonama, jogurtu i senkama za oči, što je bezbedno za ljude.

2. Krljušt ribe u laku za nokte i maskari

Krljušt ribe u laku za nokte i maskari
Foto: ilyke.co
Ranije se smatralo da lakovi i maskare sadrže izmet slepog miša, ali istina je da sadrži krljušt ribe. Da li vam je sada laknulo? Konfuzija je nastala zato što maskara sadrži guanin, koji su ljudi pomešali sa izmetom. Guanin je kristalni materijal koji proizvodi svetleći sastojak koji se koristi kod laka za nokte ili maskare. Ovaj materijal se često koristi u proizvodima za kupanje, čišćenje, mirise, kreme za negu kože i slično.

3. Pregažene životinje u ružu, senkama za oči i sapunu

Pregažene životinje u ružu, senkama za oči i sapunu
Foto: ilyke.co
Loj je čest sastojak u mnogim proizvodima, uključujući šminke, ruževe, pudere, šampone, sapune, sredstva za brijanje i proizvode za negu kože. Napravljen je od životinjskih leševa. Loj nastaje iz životinjske masti koja se kuva, kako bi se dobili masni nusproizvodi. Ovo se nabavlja od mrtvih životinja iz zooloških vrtova, klanica, laboratorija, skloništa i da, sa puteva.

4. Semena tečnost bikova za proizvode za kosu

Semena tečnost bikova za proizvode za kosu
Foto: ilyke.co
Zbog visokog sadržaja proteina, ova tečnost je postala popularan sastojak u proizvodima za kosu. Koristi se posebno za suvu ili oštećenu kosu. U frizerskim salonima se nanosi i drži 45 minuta i košta 90-120 dolara, a opisan je kao "vijagra za kosu".

5. Dinamit u dezodoransima i pilingu

Dinamit u dezodoransima i pilingu
Foto: ilyke.co
Dijatomejska zemlja, ​​mekani kamen koji je lako izmrvljen u vidu belog praha, jedan je od dve komponente u dinamitu. Ova supstanca se još koristi i u pastama za zube i dezodoransima.

6. Skupi parfemi koriste izmet kita

Skupi parfemi koriste izmet kita
Foto: ilyke.co
Ova voštana, žuta, čvrsta supstanca formira se u crevima kitova, kako bi ih zaštitilo od oštrih predmeta koje nekad progutaju. Često se naziva "zlatom mora". Samo pola kilograma može da vredi do 10,000 dolara.

7. Puževa sluz u kremama

Puževa sluz u kremama
Foto: alicdn.com
Puževa sluz se sakuplja i koristi u mnogim kremama, jer sadrži glikolnu kiselinu i elastin i na taj način puževi štite svoju kožu od posekotina, bakterija i UV zraka, pa samim tim sadrže veliki izvor proteina koje eliminišu mrtve ćelije i regenerišu kožu. Korisno je i za uklanjanje ožiljaka i akni.

8. Ulje ajkuline jetre u losionima za usne, kremama za sunčanje i slično

Ulje ajkuline jetre u losionima za usne, kremama za sunčanje i slično
Foto: laurenceourac.com
Skvalan je prirodno ulje koje gotovo sve biljke i životinje proizvode, uključujući ljude. Skvalan se lako apsorbuje u kožu, čineći ga savršenim sastojkom za mnoge proizvode. Iako su mnoge kompanije prestale da koriste ovo ulje zbog ekološke zabrinutosti, ipak je široko korišćen sastojak u kozmetičkim proizvodima.

9. Prepucijum odojčadi u kremama

Prepucijum odojčadi u kremama
Foto: ilyke.co
Kompanija "SkinMedica" tvrdi da koristi ćelije prepucijuma u svojim revulucionarnim proizvodima protiv starenja. Koristeći kombinaciju rastvorljivih kolagena, antioksidanata, prirodnih faktora rasta i matrik proteina, oni tvrde da se na ovaj način usporava proces starenja i podstiče novi rast ćelija koji daje mladalački ten.

10. Ovčiji "vosak iz vune" u kremama za brijanje

Ovčiji "vosak iz vune" u kremama za brijanje
Foto: ilyke.co
Da li ste ikada čuli za lanolin? Verovatno ste se već mazali njime u vidu losiona, balzama ili kreme za brijanje. Lanolin se dobija iz ovčije vune i koristi se za hidroizolaciju i da, kozmetičke preparate. Ovo se koristi i za bolne bradavice dojilja. Mnoge druge poznate kompanije koriste ovaj sastojak.

11. Koža minka i emua u kremama

Koža minka i emua u kremama
Foto: olygamefarm.com
Mast koja je strugana sa zadnjeg dela kože minka ili iz emua koriste se u nekim preparatima kao što su krema za brijanje, sunčanje, preparati za kosu i slično.

12. Koštana srž pileta za negu kože

Koštana srž pileta za negu kože
Foto: totalbeauty.com
Koštana srž pileta koristi se kao anti-inflamatorno sredstvo u proizvodima za negu kože, kao što su kreme za lice.
Image source: ilyke.co
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email