None
15 0 1 0

15 namirnica koje su vam dozvoljene da jedete do BESVESTI, sigurno se nećete ugojiti

Podeli
Hrana i piće
Mira M.
Hrana i piće
Jun 14, 2017

Dijeta teško pada mnogima od nas (naročito ako volite hranu). Da bismo održavali težinu, može da nam pomogne ako ne jedemo posle 18h i ako ne idemo na spavanje posle ponoći. Ipak, da budemo iskreni, ono što najviše utiče na gubitak težine jesu namirnice koje konzumiramo. Zdrava ishrana uošte ne mora biti tako loša. Postoji više namirnica koje su neverovatno ukusne, a najbolja stvar je što možete da ih jedete koliko god želite, bez brige da ćete se ugojiti.

1. Kokice su verovatno najzdravija užina u kojoj možete da uživate! Ako ih napravite bez putera i šećera, možete ih jesti dok ne puknete!

Kokice su verovatno najzdravija užina u kojoj možete da uživate! Ako ih napravite bez putera i šećera, možete ih jesti dok ne puknete!
Foto: mcnabdistributing.com

2. Kada ste na dijete, ne bi trebalo da jedete mnogo voća, ali citrusi su izuzetak. Sjajni su za kožu, kao i za varenje!

Kada ste na dijete, ne bi trebalo da jedete mnogo voća, ali citrusi su izuzetak. Sjajni su za kožu, kao i za varenje!
Foto: stylecraze.com

3. Jaja su ukusna namirnica, a možete ih spremiti na bezbroj načina. Najbolje od svega? Možete ih jesti i za doručak i za rulak i za večeru, a da se ne ugojite!

Jaja su ukusna namirnica, a možete ih spremiti na bezbroj načina. Najbolje od svega? Možete ih jesti i za doručak i za rulak i za večeru, a da se ne ugojite!
Foto: closetcooking.com

4. Lubenica i dinja pomažu izbacivanje viška tečnosti iz organizma. To znači da možete uživati u njima ceo dan, svaki dan!

Lubenica i dinja pomažu izbacivanje viška tečnosti iz organizma. To znači da možete uživati u njima ceo dan, svaki dan!
Foto: greek-watermelons.com

5. Jedna jabuka je dovoljna da nas zasiti i odlična je za regulisanje varenja. Šljive su takođe bogate vitaminom C i kalijumom, a tek što su ukusne!

Jedna jabuka je dovoljna da nas zasiti i odlična je za regulisanje varenja. Šljive su takođe bogate vitaminom C i kalijumom, a tek što su ukusne!
Foto: rosannadavisonnutrition.com

6. Iako možda ne smatrate krastavac naročito ukusnim povrćem, on je savršena namirnica za gubljenje kilograma. Možete ga jesti u salati ili dodati u vodu koju pijete!

Iako možda ne smatrate krastavac naročito ukusnim povrćem, on je savršena namirnica za gubljenje kilograma. Možete ga jesti u salati ili dodati u vodu koju pijete!
Foto: care2.com

7. Kupus, brokoli i karfiol su vaši saveznici u borbi protiv viška kilograma. Imaju skoro 0 kalorija!

Kupus, brokoli i karfiol su vaši saveznici u borbi protiv viška kilograma. Imaju skoro 0 kalorija!
Foto: allrecipes.com

8. Osim što je ukusna, salata od cvekle je ključ za gubitak kilograma. Pomaže sagoravanje masti, a možete je jesti dok ne postanete ružičasti!

Osim što je ukusna, salata od cvekle je ključ za gubitak kilograma. Pomaže sagoravanje masti, a možete je jesti dok ne postanete ružičasti!

9. Ako žudite za nečim hrskavim, a čips, naravno, ne dolazi u obzir, grickajte drške celera. Celer vam zapravo može pomoći da izgubite kilograme!

Ako žudite za nečim hrskavim, a čips, naravno, ne dolazi u obzir, grickajte drške celera. Celer vam zapravo može pomoći da izgubite kilograme!
Foto: nusciencetrading.com

10. Plavi patlidžan je izuzetno ukusno povrće. Ako ga spremite na pravi način, odnosno grilujete ili ispečete, možete uživati u njemu bez ograničenja!

Plavi patlidžan je izuzetno ukusno povrće. Ako ga spremite na pravi način, odnosno grilujete ili ispečete, možete uživati u njemu bez ograničenja!
Foto: food52.com

11. Kao i plavi patlidžan, i tikvice mogu biti ukusan obrok ako ih spremite na odgovarajući način, a kako imaju malo kalorija, možete uživati u njima bez griže savesti!

Kao i plavi patlidžan, i tikvice mogu biti ukusan obrok ako ih spremite na odgovarajući način, a kako imaju malo kalorija, možete uživati u njima bez griže savesti!
Foto: tripadvisor.com

12. Ko ne voli ananas? Sladak, ukusan, osvežavajući, a možete ga jesti bez briga da ćete nabaciti kilograme!

Ko ne voli ananas? Sladak, ukusan, osvežavajući, a možete ga jesti bez briga da ćete nabaciti kilograme!
Foto: pixabay.com

13. Nije iznenađenje da u salatama možemo neograničeno uživati, naravno ako ih ne spremamo sa masnim dresingom. I bez njega, salate mogu biti preukusne!

Nije iznenađenje da u salatama možemo neograničeno uživati, naravno ako ih ne spremamo sa masnim dresingom. I bez njega, salate mogu biti preukusne!
Foto: allrecipes.com

14. Ribizle i brusnice su odlična užina, a možete ih dodati i u salatu. Skoro da nemaju kalorija, a bogate su vitaminom C. Takođe pomažu u izbacivanju viška tečnosti iz organizma!

Ribizle i brusnice su odlična užina, a možete ih dodati i u salatu. Skoro da nemaju kalorija, a bogate su vitaminom C. Takođe pomažu u izbacivanju viška tečnosti iz organizma!
Foto: meghantelpner.com

15. Alge pomažu funkciinisanje štitne žlezde, tako što održavaju normalan nivo hormana. Kao rezultat, neće dobiti višak kilograma!

Alge pomažu funkciinisanje štitne žlezde, tako što održavaju normalan nivo hormana. Kao rezultat, neće dobiti višak kilograma!
Foto: splendidtable.org
Nadamo se da je ovih 15 namirnica dovoljno da vam pokaže da dijeta ne mora biti deprimirajuća kao što deluje. U ovoj hrani možete uživati koliko god želite.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email