None
10 0 1 6

10 namirnica koje morate izbegavati PO SVAKU CENU tokom predstojećih paklenih dana

Podeli
Hrana i piće
Maki S.
Hrana i piće
Jun 15, 2016

Iako su neke od ovih namirnica veoma zdrave, ne bi trebalo da se konzumiraju tokom cele godine. Određene namirnice je najbolje jesti sezonski zbog njihovog uticaja na naš organizam. Pogledajte kojih 10 namirnica treba izbegavati tokom leta:

1. Citrusno voće poput pomorandži

Citrusno voće poput pomorandži
Foto: sealdsweet.com
Citrusno voće poput pomorandži sazreva zimi. Iako se i leti mogu kupiti, to nisu one iste sočne narandže koje kupujemo u zimskom periodu.

2. Slatki krompir

Slatki krompir
Foto: sheismynutritionist.com
Period za skupljanje slatkog krompira je u jesen. Njihov životni period kratak u odnosu na ostale vrste krompira ili mrkve. Onaj krompir koji nađete van sezove uglavnom je kineskog porekla i sadrži veliku količinu ugljen-dioksida.

3. Govedina

Govedina
Foto: utshobbd.com
Sočne pljeskavice leti jesu sočne, ali će vam užasno podići telesnu temperaturu.Hrana bogata proteinima će vaš metabolizam zagrejati, a on će trošiti više energije kako bi svario hranu. Piletina i riba se najviše preporučuju leti.

4. Nar

Nar
Foto: dieteticdirections.com
Ukoliko vaše omiljeno voće nabavite u nekom drugom periodu, a da to nije zima, ono će verovatno sadržati veliku količinu pesticida koja mu je potrebna kako bi opstao.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email