None
10 0 1 0

10 namirnica koje morate izbegavati PO SVAKU CENU tokom predstojećih paklenih dana

Podeli
Hrana i piće
Maki S.
Hrana i piće
Jun 15, 2016

Iako su neke od ovih namirnica veoma zdrave, ne bi trebalo da se konzumiraju tokom cele godine. Određene namirnice je najbolje jesti sezonski zbog njihovog uticaja na naš organizam. Pogledajte kojih 10 namirnica treba izbegavati tokom leta:

1. Citrusno voće poput pomorandži

Citrusno voće poput pomorandži
Foto: sealdsweet.com
Citrusno voće poput pomorandži sazreva zimi. Iako se i leti mogu kupiti, to nisu one iste sočne narandže koje kupujemo u zimskom periodu.

2. Slatki krompir

Slatki krompir
Foto: sheismynutritionist.com
Period za skupljanje slatkog krompira je u jesen. Njihov životni period kratak u odnosu na ostale vrste krompira ili mrkve. Onaj krompir koji nađete van sezove uglavnom je kineskog porekla i sadrži veliku količinu ugljen-dioksida.

3. Govedina

Govedina
Foto: utshobbd.com
Sočne pljeskavice leti jesu sočne, ali će vam užasno podići telesnu temperaturu.Hrana bogata proteinima će vaš metabolizam zagrejati, a on će trošiti više energije kako bi svario hranu. Piletina i riba se najviše preporučuju leti.

4. Nar

Nar
Foto: dieteticdirections.com
Ukoliko vaše omiljeno voće nabavite u nekom drugom periodu, a da to nije zima, ono će verovatno sadržati veliku količinu pesticida koja mu je potrebna kako bi opstao.

5. Čaj i kafa

Čaj i kafa
Foto: pinellasparkcoc.org
Kafa ili čaj su sastavni deo naše ishrane. Međutim, ovi napici se ne preporučuju tokom letnjeg perioda jer mogu dovesti do dehidratacije. Međutim, ako se piju u malim količinama mogu biti korisni jer su ovi napici diuretici koji će izazvati znojenje koje će izazvati izbacivanje elektrolita i soli iz organizma.

6. Ovsena kaša

Ovsena kaša
Foto: citywidesuperslow.com
Ovsena kaša, braon pirinač, žitarice, sve su ovo namirnice koje sadrže mnogo proteina, koji se teško vare, pogotovo u letnjem periodu. Vaše telo će morati da bude aktivno mnogo više nego što bi moralo, zato se postarajte da jedete više sezonskog voća za doručak.

7. Špargla

Špargla
Foto: graciebarra.com
Špargla je prolećna biljka. Sva špargla koju nalazite tokom godine je uvezena špargla koja sadrži mnogo ugljen-dioksida koji je jako štetan za naše zdravlje.

8. Školjke

Školjke
Foto: newportjets.com
Školjke bi trebalo izbegavati u periodu od maja do avgusta i definitivno je hrana koju treba izbegavati u letnjem periodu. One bi trebalo da se priklupljaju u zimskom periodu kako bi imale vremena da se reprodukuju tokom godine.

9. Pečena hrana

Pečena hrana
Foto: blog.cvap.com
Pečena hrana je izuzetno popularna kod nas, ali ona stvara toplotu i dodatno greje naše telo, a takođe može stvoriti i želudačne probleme.

10. Mlečni proizvodi

Mlečni proizvodi
Foto: goqii.com
Trebalo bi smanjiti dnevni unos mlečnih proizvoda kao što su mleko, sir, jogurt i tako dalje. Ove namirnice povećavaju telesnu temperaturu i teško se vare, stoga je najbolje da ih manje unosimo tokom leta.
Image source: trendingpost.net
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email