None
9 0 1 0

KULINARSKI TRIKOVI: Predstavljamo vam nekoliko trikova za brže kuvanje!

Podeli
Hrana i piće
Jelena K.
Hrana i piće
Nov 06, 2015

Znate i sami da je u kuvanju brzina nekada presudna stvar. Zato vam pokazujemo nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete uštedeti vreme!

Foto: (fokuzz.com

Oljuštite krompir za par sekundi

Skuvani krompir spustite u činiju sa vodom u koju je ubačena velika količina leda, sačekajte 5-10 sekundi, a zatim ga izvadite iz vode. Držeći ga čvrsto obema rukama po sredini, povucite ljusku od sredine ka krajevima i ljuštenje krompira je – gotovo. Proces možete olakšati tako što ćete ljusku svakog krompira pre kuvanja zaseći na polovini.

Najbrži način za ljuštenje pomorandže

Odescite koru na krajevima pomorandže, zasecite je na jednoj strani od vrha do dna, a zatim razdvojite krajeve i izvadite kriške.

Oljuštite jaje za par sekundi

Stavite kuvano jaje u čašu s vodom, a zatim počnite snažno da je tresete par sekundi, pridržavajući je rukom kako jaje ne bi ispalo. Ova tehnika omogućava skidanje ljuske s jajeta u jednom potezu.

Pretvorite konzervu tunjevine u lampu

Probušite rupu na sredini poklopca konzerve, ubacite u otvor uvijeno parče toalet papira, a zatim ga zapalite. Improvizovana lampa trebalo bi da vas služi bar 2-3 sata, a miris ribe nije suviše jak. Ovo rešenje idealno je za kampovanje.

Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email