None
12 0 1 0

DOKTORI ŠIROM SVETA SE SLOŽILI: Ove namirnice treba da izbegavate po svaku cenu! (broj #6 će vas šokirati)

Podeli
Hrana i piće
Dragana P.
Hrana i piće
Dec 11, 2015

Svi smo čuli da namirnice koje jedemo sadrže toksine i opasne hemikalije. Jesti zdravo znači konzumirati namirnice koje su minimalno obrađene i koje ne sadrže aditive.

Evo namirnica za koje različiti eksperti za hranu kažu da ih nikada ne treba jesti!

1. Endokrinolozi – paradajz u konzervi

Endokrinolozi – paradajz u konzervi
Foto: ilyke.com
Problem je u limenim konzervama. One sadrže bisfenol-A, sintetički estrogen koji se dovodi u vezu s reproduktivnim problemima, srčanim oboljenjima, dijabetesom i gojaznošću.

Koja je alternativa? Sok od paradajza iz staklene flaše.

2. Farmeri – meso grla koja su hranjena kukuruzom

Farmeri – meso grla koja su hranjena kukuruzom
Foto: ilyke.com
Stoka u prirodi jede travu, a ne žitarice. Većina današnjih farmera, zbog pritiska i želje za većim profitom, hrani stoku kukuruzom i sojom zato što su jeftiniji. Meso stoke koja se hranila travom sadrži više beta-karotena, vitamina E, omega 3 masnih kiselina, kalcijuma, magnezijuma i kalijuma. Uz to, sadrži manje zasićenih masti.

Iako je ovo meso skuplje, mnogo je zdravije i ukusnije.

3. Toksikolozi – kokice iz mikrotalasne

Toksikolozi – kokice iz mikrotalasne
Foto: ilyke.com
Problem je u supstanci PFOA, hemikaliji koja se nalazi u ambalaži kokica za mikrotalasnu. Ova hemikalija dovodi se u vezu s neplodnošću, kao i problemima s jetrom i pankreasom. U mikrotalasnoj ova hemikalija isparava i ulazi u kokice, a u ljudskom telu se može zadržati godinama.

Alternativa? Obične kokice.

4. Poljoprivrednici – neorganski krompiri

Poljoprivrednici – neorganski krompiri
Foto: ilyke.com
Neorganski krompiri sadrže herbicide, pesticide i fungicide. Neorganske krompire možete prepoznati po tome što ne mogu da proklijaju.

Alternativa su, naravno, organski krompiri. Neki bi možda pomislili da je alternativa oprati krompire, ali hemikalije su apsorbovane u tolikoj meri da pranje nije nikakvo rešenje.

5. Eksperti za ribarstvo – lolos sa farmi

Eksperti za ribarstvo – lolos sa farmi
Foto: ilyke.com
Kao što nije prirodno da krave jedu žitarice, tako nije prirodno ni da lososi budu ograđeni mrežom i da se hrane sojom, živinskim otpacima ili čak hidrolizovanim perjem pilića. Meso lososa koji se uzgajaju na ovaj način izuzetno je kancerogeno i dovodi se u vezu s dijabetesom i gojaznošću.

Alternativa je divlji, ulovljeni losos.

6. Eksperti za istraživanje raka – mleko krava kojima se ubrizgavaju veštački hormoni

Eksperti za istraživanje raka – mleko krava kojima se ubrizgavaju veštački hormoni
Foto: forcechangecom.c.presscdn.com
Proizvođači mleka kravama ubrizgavaju hormone rasta da bi što više pospešili proizvodnju mleka, što dovodi do infekcija i gnojenja. Ovakvo mleko povezuje se s rakom debelog creva, dojke i prostate.

Alternativa je sirovo i organsko mleko

7. Biotehnološki eksperti – neorganska soja (GMO nefermentisana soja)

Biotehnološki eksperti – neorganska soja (GMO nefermentisana soja)
Foto: ilyke.com
Jedina soja koja je prihvatljiva za ljudsku upotrebu jeste fermentisana soja. Nažalost, 90% soje u svetu je genetski modifikovano i izaziva dugoročne probleme sa zdravljem zato što remeti balans hormona, a može da dovede čak i do raka.

8. Eksperti za organsku hranu – neorganske jabuke

Eksperti za organsku hranu – neorganske jabuke
Foto: paleoista.com
Od svih neorganskih proizvoda, jabuke sadrže najveći nivo pesticida. Rezultati više istraživanja izloženost ovim pesticidima dovode u vezu s rakom i Parkinsonovom bolešću.

Iako su skuplje, organske jabuke su mnogo ukusnije i neuporedivo zdravije.

9. Paštete

Paštete
Foto: chismesmundo.com
U proizvodnji pašteta koristi se meso najlošijeg kvaliteta, kao što su papci, koža, hrskavice i drugo...Koriste se emulgatori i razne hemikalije i začini, a takođe više od 50% paštete čini voda. Paštete se nikako ne preporučuju ljudima sa visokim krvnim pritiskom jer sadrže mnogo soli.

10. Margarin

Margarin
Foto: ei.marketwatch.com
U margarinu ima mnogo slobodnih radikala koji se oslobađaju pri njegovoj proizvodnji, što znači da postoji veća šansa da obolite od raka. Takođe, transmasne kiseline iz ulja veoma štete našem zdravlju.

11. Sir u listićima

Sir u listićima
Foto: homedelivery.winderfarms.com
Ovakva vrsta sira se pravi od ostataka u proizvodnji sira, tačnije sadži samo oko 50% pravog sira, sve ostalo su hemikalije, voda, emulgatori, surutka i naravno veštačke boje kako bi izgledao privlačnije kupcu. S obzirom na to da je sir topljen, znači da su ubijene sve bakterije koje su porebne našem organizmu.

12. Viršle

Viršle
Foto: cdnph.upi.com
Virše se otprilike prave od istog nekvalitetnog mesa kao i paštete, tačnije od otpadaka. U njih takođe stavljaju razne konzervanse, soli, soju koji su veoma štetni po nas.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email