None
8 0 1 0

Evo kako da bajati hleb ponovo bude kao tek izvađen iz rerne

Podeli
Hrana i piće
Mira M.
Hrana i piće
Sep 18, 2017

Ne postoji mnogo stvari koje mirišu toliko dobro kao tek ispečen hleb izvađen iz rerne. Ipak, teško je održati hleb dugo svežim, naročito ako živite sami. Nije lako pojesti ceo hleb pre nego što se osuši, osim ako ne želite da jedete sendviče za svaki obrok. Mi imamo dobre vesti. Postoji nekoliko načina da svoj bajati hleb učinite svežim i ukusnim kao i prvog dana. Potrebno vam je:

• bajat hleb
• papirne salvete
• alufolija
• jedan ili dva štapića celera

Metoda "mikrotalasna pećnica"

Metoda "mikrotalasna pećnica"
Foto: cleverly.me
Uzmite papirnu salvetu i stavite je pod hladnu vode. Ne morate je natopiti već samo nakvasiti. Umotajte hleb u vlažnu salvetu.

Foto: cleverly.me
Stavite ga u mikrotalasnu pećnicu na oko 10 sekundi.

Foto: cleverly.me
Odmotajte i uživajte u toplom i svežem hlebu.

Metoda "rerna"

Metoda "rerna"
Foto: cleverly.me
Zagrejte rernu na 150 stepeni i umotajte bajat hleb u alufoliju. Stavite ga u rernu na oko 20 minuta, zavisno od količine i vrste hleba.

Foto: cleverly.me
Izvadite ga iz rerne i sačekajte da se ohladi.
Dodatni savet: ako je hleb veoma bajat, možete navlažiti gornju koru pre nego što ga umotate u foliju i stavite u rernu. Nemojte da mnogo pokvasiti da ne bi bio previše mekan. dodajte malo po malo vode pre nego što nađete pravu meru.

Metoda sa celerom

Metoda sa celerom
Foto: cleverly.me
U plastičnu kesu stavite bajat hleb i nekoliko štapića celera i čvrsto zatvorite. Stavite kesu u frižider na nekoliko sati, a za bolje rezultate i preko noći.

Foto: cleverly.me
Sledećeg dana izvadite celer iz kese. Primetićete da se osušio. Ovo se dešava jer je svu vlagu upio hleb koji bi trebalo da bude mekan i lep.

Foto: cleverly.me
Dodatni savet: U nekim slučajevima, hleb je suviše suv i nijedan trik neće pomoći da ga omekšate. Tada možete da iskoristite hleb da napravite krutone za salatu ili supu ili idite do najbližeg jezera i nahranite patke.
Image source: cleverly.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email