None
11 0 1 0

11 potpuno bolesnih teorija o skrivenom značenju Diznijevih crtaća koje su nas ozbiljno uznemirile... pogotovu broj #10!

Podeli
Filmovi i crtaći
Dejan K.
Filmovi i crtaći
Feb 01, 2017

Dizni crtaći su kao svet bajke gde svaki lik ima neverovatnu priču punu avantura i magije. Ne možete ni da zamislite koliko ove priče mogu biti povezane jedna sa drugom.

1. Karl umire na početku "Do neba"

Karl umire na početku "Do neba"
Foto: brightside.me
U prvih 5 minuta crtaća može da se vidi ljubavna priča između Karla i njegove žene, što je dirljivo ali i realno. Zbog toga je čudno zašto je ceo crtać pun magičnih elemenata kao što su psi koji pričaju i kuće koje lebde. Međutim, ako se uzme u obzir da je to život nakon smrti gde Karl pokušava da nađe svoju ženu, sve ima smisla.

2. Roditelji Ane i Elze su umrli na putu ka Zlatokosinom venčanju

Roditelji Ane i Elze su umrli na putu ka Zlatokosinom venčanju
Foto: brightside.me
Dženifer Li, režiserka "Zaleđenog kraljevstva" je rekla na "Reddit" konferenciji da su kralj i kraljica Arendela išli na venčanje u susedno kraljevstvo. Venčanje Zlatokose i Flina se može videti na dan Elzinog krunisanja. Vladari Arendela su plovili na venčanje kada se desila strašna oluja. Ili ne?

3. Tarzan je brat Ane i Elze

Tarzan je brat Ane i Elze
Foto: brightside.me
Li je takođe rekla na konferenciji: "Prema Krisu (Kris Bak je pomoćnik režisera "Zaleđenog kraljevstva" i režiser "Tarzana"), kralj i kraljica Arendela su poginuli na olupini broda. Nasukali su se na tropsko ostrvo. Sagradili su kuću na drvetu, gde je kraljica rodila sina. Međutim, porodicu je napao leopard i samo je beba preživela". Tako da Elza i Ana imaju brata - Tarzana!

4. "Aladin" je priča prodata od strane prodavca koji želi da proda lampu

"Aladin" je priča prodata od strane prodavca koji želi da proda lampu
Foto: brightside.me
Prodavac vam se obraća na početku crtaća i očajnički želi nešto da proda. Želite da odete, ali čini poslednji pokušaj da vas zaustavi - vadi čarobnu lampu iz rukava. Kaže da to nije obična lampa i počinje da vam priča priču o Aladinu.

5. Herkules je Arijelin rođak

Herkules je Arijelin rođak
Foto: brightside.me
Prema priči iz crtaća, Arijel je ćerka kralja Tritona, a Herkules je sin Zevsa. Kralj Triton je Posejdonov sin, koji je prema grčkoj mitologiji Zevsov brat. Ovo čini Herkulesa i Arijel rođacima.

6. Belina omiljena knjiga je "Aladin"

Belina omiljena knjiga je "Aladin"
Foto: brightside.me
"Pa, to mi je omiljeno: daleka mesta, borbe mačevima, magija, prerušeni princ! Ovde ona upoznaje princa na belom konju, ali neće to otkriti do trećeg poglavlja!", peva Bel. To je kao opis Aladina: prvo spasi princezu Jasmin od stražara i nakon toga, uz pomoć magije, sakrije svoje siromašno poreklo i preruši se u princa.

7. Endijeva mama zapravo poseduje Džesija

Endijeva mama zapravo poseduje Džesija
Foto: brightside.me
Endijev šešir u prvom filmu izgleda isto kao šešir kaubojke u crtaću "Priča o igračkama 2". Štaviše, Džesijev prvi vlasnik je imao isti šešir. Ali kako ju je Endi dobio? Čini se da je gospođa Dejvis, Endijeva majka, dala svom sinu taj šešir. Ovo znači da je majka glavnog lika "Priče o igračkama" prvi vlasnik Džesija.

8. Kapetan Kuka je ubio Arijelinu majku

Kapetan Kuka je ubio Arijelinu majku
Foto: brightside.me
Jedna od sirena, prijateljica Petra Pana, izgleda kao Arijelina majka, Atina, koja ima istu crvenu kosu i smaragdni rep. Sirena iz "Petra Pana" se najviše od svega plašila kapetana Kuke i u drugom delu crtaća o Arijel saznaje se da je zli kapetan ubio Atinu. Zbog toga pretpostavljamo da je Kapetan Kuka ubio Arijelinu majku.

9. Džejn iz "Tarzana" je unuka Lepotice i Zveri

Džejn iz "Tarzana" je unuka Lepotice i Zveri
Foto: brightside.me
One liče, obe vole žutu boju i slažu se sa "bolesnim" ljudima. Džejn tretira Tarzana sa istom dobrotom kao što je Bel tretirala Zver. Ne verujete nam? U ekspediciji, Džejn ima čajanku koja je ista kao iz "Lepotice i Zveri".

10. "Zaleđeno kraljevstvo"

"Zaleđeno kraljevstvo"
Foto: brightside.me
Hit pesma "Let it go" po nekima krije tajne poruke o ljubavnim mislima. Neki tumače pesmu da peva o gejevima. Koju god poruku da šalje ova pesma, svi znamo da nam neće izaći iz glave.

11. Mala sirena istražuje brod kralja i kraljice Arendela

Mala sirena istražuje brod kralja i kraljice Arendela
Foto: brightside.me
Kraljevstvo Arendel, gde je brod započeo svoju plovidbu, mesto je u Norveškoj. Zlatokosino kraljevstvo Korona je negde u Nemačkoj. Priča iz "Male sirene" je na obali Danske, gde je mesto gde je brod potonuo.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email