None
12 0 1 0

12 mračnih i uznemirujućih tajni iz Diznijevih crtaća koje već dugo pokušavaju da sakriju od vas

Podeli
Filmovi i crtaći
Helena S.
Filmovi i crtaći
Apr 16, 2016

Stare bajke imaju mnoge mračne teme kao što su napuštena deca i ubistva. Dizni je pokušao da ih cenzuriše, ali nikada niste primetili ove detalje.

1. Pokušaj da se uklopi

Pokušaj da se uklopi
Foto: returnofkings.com
U originalnoj priči, Pepeljugine polusestre pokušaju sebi da skrate noge da bi mogle da obuju cipelu. Jezivo, zar ne?

2. Kanibalizam

Kanibalizam
Foto: wikia.com
Iz crtanog filma o tri praseta, na zidu kuće nalazi se salama sa natpisom "otac".

3. Veštica koja igra

Veštica koja igra
Foto: hubstatic.com
U originalnoj priči, Snežana se udala za princa, a zla kraljica je bila primorana da prisustvuje tom venčanju. Bila je primorana da nosi cipele od gvožđa koje su bile zagrejane na vatri i morala je da pleše dok nije umrla.

4. Priča o osveti

Priča o osveti
Foto: twimg.com
U originalnoj priči Pepeljuga nije molila dobru vilu za želje, već drvo koje je zasađeno na grobu njene majke. Na kraju priče, ona ubija svoju maćehu slomivši joj vrat.

5. Čitanje sa usana

Čitanje sa usana
Foto: moviepilot.com
Postoji scena gde Aladin kaže Jasmin "In ad-lib na Rajah", što u prevodu znači "Dobri tinejdžeri skinite svoju odeću", ali je direktor naveo da je trebalo da znači "Dobar tigar, pusti! Sedi!"

6. Samoubistvo zbog ljubavi

Samoubistvo zbog ljubavi
Foto: ytimg.com
U originalnoj priči o Maloj sireni, princ se zaljubi u drugu devojku, a Arijel dobije ponudu da ponovo postane sirena, jedino ako ga ubije. Ona odbija i umre od slomljenog srca!

7. Kidnapovanje dece

Kidnapovanje dece
Foto: ytimg.com
U originalnoj priči o Snežnoj kraljici, po kojoj je baziran film "Zaleđeno", kraljica kidnapuje dečaka. Ona ga vodi u svoj zamak i ljubi kako bi zaboravio svoj dom i porodicu.

8. Brutalnost

Brutalnost
Foto: ytimg.com
U različitim verzijama priče "Princeza i žabac", princeza je ponekad morala da uradi brutalne stvari kako bi se žabac pretvorio u princa, kao na primer da ga baca na zid, odrubi glavu, spali i slično.

9. Ljubomora

Ljubomora
Foto: zenfs.com
U originalnoj priči, lepotica Bel ima dve starije sestre koje je sprečavaju da se vrati čoveku kojeg voli, govoreći joj da je on strašno čudovište.

10. Istorijska istina

Istorijska istina
Foto: moviepilot.com
Pohahontas je bila istorijska ličnost. Bila je žena indijanca koja je bila kidnapovana zbog Džona Smita. Dobila je ime Rebeka i bila primorana da zabavlja evropske doseljenike do svoje prerane smrti u 21 godini života. Ubrzo nakon toga, njen grob je bio uništen.

11. Zlostavljanje

Zlostavljanje
Foto: silverpetticoatreview.com
U originalnoj priči, princ ne uspeva da probudi Uspavanu lepoticu i on je zlostavlja dok spava. Kasnije se probudi kada rodi blizance.

12. Loš kraj

Loš kraj
Foto: nocookie.net
Originalni završetak filma "Kralj lavova" izbačen je iz originala jer je bio previše mračan. Skar je uspeo da baci Simbu u plamen, dok su se ostali smejali kao manijaci.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email