None
20 0 1 13

20 stvari koje verovatno niste znali o popularnoj seriji "Prijatelji"

Podeli
Filmovi i crtaći
Maki S.
Filmovi i crtaći
Jan 17, 2016

Pogledajte kako je nastala i šta se dešavalo tokom snimanja kultne serije Prijatelji...

1. Serija se na početku zvala "Insomnia cafe"

Serija se na početku zvala "Insomnia cafe"
Foto: mentalfloss.com
U ranim 90-im, kreatori "Prijatelja", Dejvid Karn i Marta Kaufman, napisali su sedam stranica za "Insomnia cafe". Pored rezličitog naslova, sama postava je bila drugačija od one koju poznajemo. Na primer, Ros i Rejčel nisu bili glavni ljubavni par. Umesto njih, Džoi i Monika su imali tu ulogu.

Nakon što je NBC otkupio seriju, pre početka prikazivanja prve epizode, 22. septembra 1994. godine, nazvali su je jednostavno - Prijatelji!

2. Glumačka ekipa je mogla da bude totalno drugačija

Glumačka ekipa je mogla da bude totalno drugačija
Foto: mentalfloss.com
Trebala im je ekipa od šest glumaca, pa nije iznenađenje da se mnogo različitih glumaca našlo u izboru za uloge prijatelja. Na primer, Keti Grifin i Džejn Linč su zapravo postale prijateljice nakon što su se upoznale na audiciji za ulogu Fibi.

Džon Favro i Džon Krajer su dolazili u obzir za ulogu Čendlera, pre nego što je pripala Metju Periju. I Periju je malo falilo da ne dobije ovu ulogu. Tokom prve pilot sezone, Metju je snimio još jednu pilot epizodu za drugu seriju. Na sreću, serija nije bila prihvaćena, tako da je bio slobodan da prihvati ulogu Čendlera.

3. Uloga Rosa je pisana za Dejvida Švimera

Uloga Rosa je pisana za Dejvida Švimera
Foto: mentalfloss.com
Izvršni producent Kevin Brajt je radio sa Švimerom pre, tako da su pisci razvijali Rosov karakter uz Švimerov glas. I zaista, Švimer je bio prva osoba koja je bila na kastingu za ulogu.

4. Uvodna špica je snimama u Warner Bros studiu, ne u Central Parku

Uvodna špica je snimama u Warner Bros studiu, ne u Central Parku
Foto: youtube.com
Iako fontana mnogo liči na Pulicerovu fontanu u Central Parku, špica se zapravo snimala na jednoj od parcela Warner Bros-a.

5. Ekipa je otišla u Vegas, pre nego što je serija počela

Ekipa je otišla u Vegas, pre nego što je serija počela
Foto: mentalfloss.com
Direktor Džejms Burovs, koji je uređivao epizode od 1995. do 1997. godine, je odveo 6 članova glumačke ekipe u Vegas jer je "imao osećaj u vezi serije". Dok su bili u hotelu Cezarova Palata, on je ohrabrivao grupu da uživaju. "Ovo je vaše poslednje pojavljivanje kao anonimci." - rekao im je. "Kada serija bude krenula, nigde nećete moći da odete, a da vas neko ne juri."

6. Lisa Kudrov je na početku mrzela što mora da svira gitaru

Lisa Kudrov je na početku mrzela što mora da svira gitaru
Foto: mentalfloss.com
Kudrova je kasnije ispričala: "Nisam želela gitaru. Nisam razumela čemu. Mislim da sam čak jednom pitala, šta ako bi ona svirala bubnjeve?" Na kraju su doveli profesora gitare, ali ni to nije dugo trajalo. Kudrova je ipak naučila par akorda i izjavila da je završila sa lekcijama. Ona je odlučila da Fibi reba da zna samo nekoliko akorda, u svakom slučaju. I hvala Bogu, jer "Smelly Cat" zvuči baš onako kako treba.

7. Monika je bila među prvim fanovima "Mental Floss" magazina

Monika je bila među prvim fanovima "Mental Floss" magazina
Foto: mentalfloss.com
U jednoj epizodi iz 2003. godine, prikazana je Monika kako ležerno čita novi magazin pod nazivom Mental Floss u Central Park-u. "Zaista dugujemo Dejvidu Arketu na doživotnoj reklami, jer je on taj koji je to omogućio." - rekla je urednica ovog magazina.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email