None
15 0 1 0

SAVRŠENO VREME ZA ROMANTIKU: Tokom praznika morate pogledati najbolje Božićne romantične komedije svih vremena!

Podeli
Filmovi i crtaći
Predrag J.
Filmovi i crtaći
Jan 05, 2016

Opštepoznata činjenica je da je zima savršeno vreme za gledanje romantičnih komedija. Ima nešto u vezi s praznicima zbog čega želimo da se sklupčamo ispod ćebeta i ne radimo ništa što zahteva fizički napor, a romantične komedije su svakako jedan od najboljih načina da provedete vreme u takvoj atmosferi.

Iako ima mnogo božićnih romantičnih komedija, ne zavređuju sve ponovna gledanja. Pogledajte listu najboljih božićnih romantičnih komedija svih vremena!

"Dnevnik Bridžit Džouns"

"Dnevnik Bridžit Džouns"
Foto: zimbio.com
"Dnevnik Bridžit Džouns" je bez sumnje najbolja romantična komedija Rene Zelveger. Bridžitina potraga za pravom ljubavlju prepuna je urnebesnih i blamantnih momenata. Uz to, Kolin Firt glumi preslatkog Marka Darsija i nemoguće je da ne dobijete leptiriće u stomaku svaki put kada se pojavi na ekranu.

Najromantičniji citat iz filma:
"Sviđaš mi se, mnogo. Baš takva kakva si."

Ovaj božićni klasik ima neverovatno talentovanu glumačku postavu, a 9 isprepletanih priča variraju od komičnih do romantičnih i depresivnih. Uz to ima i jednu od najboljih scena jurnjave za avionom, inspirisanu preslatkim 12-godišnjakom koji se zove Sem.

Najromantičniji citat iz filma:
"Deluje mi kao da je ljubav svuda. Često nije preterano dostojanstvena i neobična, ali je uvek prisutna."

Meg Rajan i Tom Henks su u kombinaciji naprosto čarobni! Ovaj film istražuje divnu romansu koja se razvija putem imejlova i ispituje kako neobično prijateljstvo može da preraste u jednu od najromantičnijih veza u istoriji filma.

Najromantičniji citat iz filma:
"Pitam se šta će NY152 reći danas. Uključujem računar i nestrpljivo čekam da se konektuje. Odem onlajn i dah mi zastaje u grlu kada čujem četiri reči: 'Stigla vam je pošta'. Ne čujem ništa. Čak ni zvuk njujorških ulica, samo otkucaje sopstvenog srca. Stigla mi je pošta. Od tebe."

Meg Rajan i Tom Henks su prvi put glumili zajedno u romantičnoj komediji "Besani u Sijetlu", u kom su potpuno razorili našu predstavu romanse u stvarnom životu. Ne samo da u ovom filmu postoji divna priča o odnosu između oca i sina nego sadrži i neverovatne romantične momente – od telefonskih razgovora do kasno u noć do sastajanja na krovu Empire State Building-a.

Najromantičniji citat iz filma:
"Kada sam upoznao svoju ženu, sve je bilo tako jasno. Jednostavno sam znao. Znao sam čim sam je dodirnuo. Bilo je to kao da se vraćam u svoj dom, samo što je to bio dom koji ranije nisam poznavaoo. Samo sam je uhvatio za ruku da joj pomognem da izađe iz taksija, a delovalo je kao... magija."

Ova romantična priča govori o Lusi, usamljenoj ženi koja spasava život čoveka svojih snova, a onda slučajno postaje deo njegove porodice. Lusi bi mogla da deluje kao jeziva žena koja proganja ljude, ali Sandra Bulok je toliko draga i slatka da je nemoguće da vam bude antipatična.

Najromantičniji citat iz filma:
"Piter me je jednom pitao kada sam se zaljubila u Džeka. Rekla sam mu: 'Dok si ti spavao.'"

U ovom filmu Kameron Dijaz i Kejt Vinslet imaju odmor iz snova, a fokus nije samo na idealizovanim vezama, već i na posledicama dugogodišnjih nezdravih odnosa. Zbog ove neverovatno šarmantne romantične komedije poželećete da zima nikada ne prođe.

Najromantičniji citat iz filma:
"Shvatila sam da je sve što je ikada napisano o ljubavi tačno. Šekspir je rekao: 'Putovanja se završavaju kada se srodne duše sretnu.' Kakva predivna misao!"

Ovaj film vrti se oko komplikovane porodične dinamike koja postaje intenzivnija za vreme porodičnih okupljanja. Iako je depresivniji od tipičnih božićnih romantičnih komedija, do kraja ovog filma ćete se zaljubiti u sve likove (čak i u Meredit, lik koji tumači Sara Džesika Parker).

Najromantičniji citat iz filma:
"Ti imaš odličan radar za kretene. Samo ga ne uključuješ."

Ovo nije tipična romantična komedija, s obzirom da se u centru ove uvrnute priče nalazi odnos između ciničnog muškarca koji odbija da odraste i dečaka koji ga uči kako da sazri. Takođe, scene u kojima Nikolas Holt apsolutno su urnebesne!

Najromantičniji citat iz filma:
"Kada napokon otvoriš vrata jednoj osobi, bilo ko drugi može da uđe."
Image source: zimbio.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email