None
10 0 1 6

Ostaćete bez komentara kada shvatite da vaši omiljeni filmski junaci nisu samo plod bolesne mašte scenarista, već su zaista i postojali

Podeli
Filmovi i crtaći
Milena J.
Filmovi i crtaći
Nov 29, 2016

Ljudi često osete kao da su im neki poznati junaci iz knjiga ili filmova poput prijatelja, ali se nakon toga sete da su oni samo fiktivni. Međutim, neki od pisaca i scenarista pronalaze inspiraciju u pravim ljudima - njihovom izgledu, manirima, pa čak i omiljenim rečima.

1. "Vuk sa Vol Strita" - posrednik u trgovini Džordan Belfort

"Vuk sa Vol Strita" - posrednik u trgovini Džordan Belfort
Foto: brightside.me
Na slici levo je Džordan Belfort i njegovu biografiju možemo da vidimo u filmu "Vuk sa Vol Strita". Život ovog brokera ima svoje uspone i padove. Prvo, živeo je luksuznim i prelepim životom i skoro dve godine kasnije je uhapšen za prevaru na berzi. Nakon oslobađanja, Belfort je otkrio kako može da se navikne na svoje talente: napisao je dve knjige o životu i postao je motivacioni govornik. Prema njegovim rečima, glavno pravilo za uspeh je "Ponašaj se kao da si već bogat čovek i sigurno ćeš postati bogat".

2. Doktor Haus - Doktor Tomas Bolt

Doktor Haus - Doktor Tomas Bolt
Foto: brightside.me
Poput lika koga glumi Hju Lori, doktor Tomas Bolt je poznat po tome što rešava medicinske misterije koje niko drugi ne može. Kreatori "Hausa" su bili inspirisani njegovim medicinskim slučajevima i pomalo ekscentričnim ponašanjem. Ovaj lekar, koji je bio sve traženiji nakon serije, rekao je da je vožnja rolera najbrži način da se prolazi kroz Njujork. Kada god dobije hitan poziv, on obuje svoje rolere i tako ide na posao.

3. Džejms Bond - "As špijuna" Sidni Rajli

Džejms Bond - "As špijuna" Sidni Rajli
Foto: brightside.me
Postoji mnogo debata o tome ko je bio prava inspiracija za Džejmsa Bonda, međutim, mnogi se slažu da junak podseća na britanskog špijuna iz Rusije, Sidnija Rajlija. Bio je talentovan za jezike, voleo je da se poigrava politikom, manipuliše ljudima i stekne reputaciju ženskaroša. Rajli je mogao da se transformiše u drugu osobu gotovo iznenada, nikada nije doživeo neuspeh u operacijama i znao je kako da nađe rešenje za svaki problem.

4. Šerlok Holms - Profesor Džozef Bel

Šerlok Holms - Profesor Džozef Bel
Foto: brightside.me
Konan Dojl je stvorio lika Šerloka Holmsa po doktoru Džozefu Belu, svom profesoru i mentoru na edinburškom medicinskom fakultetu. Bel je delio mnoge kvalitete sa poznatim detektivom: imao je superiorniju inteligenciju i koristio je deduktivne moći da otkrije dijagnozu i invaliditet. "Ono što dugujem Šerloku Holmsu pripada zapravo vama", napisao je Dojl u pismu Belu 1892. godine.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email