None
9 0 1 0

Najstrašniji horor fimovi koji su uplašili čak i glumce koji glume u njima!

Podeli
Filmovi i crtaći
Mira M.
Filmovi i crtaći
Jan 21, 2016

Prema definiciji, horor film je podvrsta akcijskog filma s naglašenom tematikom straha. U nekim filmovima ta tematika je toliko prisutna da je plašila celu glumačku postavu.

"Psiho"

"Psiho"
Foto: ilyke.com
Li, u svom prvom intervjuu posle premijere filma, je imala isti utisak kao i publika: "Mislila sam da je nož bukvalno ušao u mene. Mogla sam to da osetim!" Bila pod tolikim uticajem filma da nije ulazila u tuš kabinu, samo ako aposlutno nije morala. Zaključavala je sva svoja vrata i prozore, a ostavljala otvorena vrata od kupatila i tuš kabine. Ona kaže da nikada nije shvatila, dok nije odgledala film, "koliko ranjiva i bespomoćna osoba može da bude kada je sama"

"Veštica iz Blera 1"

"Veštica iz Blera 1"
Foto: ilyke.com
Glumci su zapravo kampovali u šumi 8 dana, a ekipa iz produkcije je želela da dobije pravi odgovor od njih. Bilo je vrlo malo interakcije među njima, tako da je ekipa pratila glumce tokom dana, tresla im šatore noću, a čak su im davali manje hrane kako bi postali ljuti i iscrpljeni.

"Ptice"

"Ptice"
Foto: ilyke.com
Hičkok očigledno nije preterano mario za svoje glumice. Tipi Hedren je bila mučena od strane Hičkoka, pa ju je čak i lagao o korišćenju stvarnih ptica u filmu. Umesto mehaničkih ptica, mislila je da će raditi sa pravim, koje su konstanto bacane na nju tokom snimanja.

"Isterivač đavola"

"Isterivač đavola"
Foto: slashfilm.com
Glumac Džejson Miler nije bio upućen u ono što će se dogoditi tokom zloglasne scene sa povraćanjem. Znao je da će to biti neka vrsta projektila za povraćanje, ali mu je rečeno da će biti naciljano ka njegovim grudima. Na njegov šok, meta je bila njegovo lice. Završio je scenu iz prvog puta, ali nije bio srećan uopšte...

"Teksaški masakr"

"Teksaški masakr"
Foto: ilyke.com
Režiser Tob Huper, je takođe išao tajnim putem, zbog iskrenosti koja je trebala da izađe iz glumaca. Čuvao je ubicu, kojeg je igrao Gunar Hansen daleko od svih, tako da kada je došlo vreme da ih iznenadi, njihov vrisak je bio pravi.

"Isijavanje"

"Isijavanje"
Foto: ilyke.com
Stenli Kjubrik je takođe bio režiser koji je bio brutalan prema svojim glumcima. Šeli Duval je govorila o svojoj ulozi kao Vendi Torens. "Od maja do oktorbra, bila sam često lošeg zdravlja zbog velikog stresa koja je nosila ova uloga. Stenli me je gurao, kao niko do tada. To je najteža uloga koju sam ikada igrala."

"Vili Vonka i fabrika čokolade"

"Vili Vonka i fabrika čokolade"
Foto: ilyke.com
U redu, ovo nije horor,iako je scena u tunelu bila ekstremno jeziva. Pojavila se ni od kuda, zar ne? Ispostavilo se da se cela glumačka ekipa, osim Džina Vajldera, osetila isto kao i mi. U stvari, oni nikada nisu ni upoznali Vajldera do njegovog prvog pojavljivanja u filmu, a nikada nisu videli postavu. To znači da su se zaista uplašili kada je Vajdler zapevao njegovu jezivu pesmu.

"Noć veštica"

"Noć veštica"
Foto: ilyke.com
Kajl Ričards je bila dečija zvezda u hororu, igrajući Lindzi Vales, kada je imala samo 9 godina. Posle gledanja premijere bila je toliko uplašena da je spavala sa mamom do 15. godine, zato što je uvek zamišljala da se neko nalazi ispod njenog kreveta.

"Osmi putnik"

"Osmi putnik"
Foto: theguardian.com
Sećate se scene kada je vanzemaljac probio grudi astronauta? I akteri su bili bukvalno uplašeni kao i vi kada ste gledali prvi put, jer nisu imali pojma da čudovište treba da iskoči i isprska ih svojom sluzi. Džon Hrt, žrtva vanzemaljca je odveden pre snimanja i namešten mu je uređaj koji je bio ispunjen svinjskim ogranima. Prvi pokušaj snimanja je okupio celu ekipu blizu stola uz malu količinu lažne krvi, dok je sledeći pokušaj bio veliko iznenađenje.
Image source: ilyke.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email