None
12 0 1 0

12 najstrašnijih horor filmova koje ni slučajno ne biste trebali da gledate sami

Podeli
Filmovi i crtaći
Marko M.
Filmovi i crtaći
Mar 09, 2016

Horor možda nije najprofitabilniji žanr u filmskoj industriji i poslednjih godina se nije proslavio velikim i kvalitetnim ostvarenjima, ali se svakako među njima pronađu neki koje ćemo zauvek pamtiti.

1. "Isterivač đavola"

"Isterivač đavola"
Foto: ilyke.co
Otac Karas, koji gubi svoju veru, i otac Merin sastaju se kako bi radili na slučaju mlade devojke, Regan, koja je svima bila poznata kao mirna i ljupka devojka, najednom postala nasilna. Njena bolest je van domašaja lekara i psihijatara. Ono što je Regan bilo potrebno, jeste egzorcizam.

2. "Noć veštica"

"Noć veštica"
Foto: ilyke.co
1963. Majk Majers izbo je svoju petnaestogodišnju sestru na smrt. On je institucionalizovan, a prema njegovoj doktorki, Sem Lumis, on je personifikacija zla. 15 godina kasnije, dan pre Noći veštica, on beži iz ustanove i to u svoj rodni grad.

3. "Podmuklost"

"Podmuklost"
Foto: ilyke.co
Porodica Lambert useljava se u novu kuću, nisu ni svesni činjenice da je kuća ukleta. Sledećeg jutra Riene slaže knjige na policu, nekoliko minuta kasnije, knjige same padaju...

4. "Petak 13."

"Petak 13."
Foto: ilyke.co
Tinejdžeri kampuju na Kristalnom jezeru u kolibi broj 13, ali ne znaju da se tu udavio dečak po imenu Džejson Vurhis, jer niko od nadležnih nije obraćao pažnju na njega. Na svoj rođendan, petak 13, on dolazi da se osveti.

5. "Strava u ulici Brestova"

"Strava u ulici Brestova"
Foto: ilyke.co
U ovom filmu, Nensi Tomson i grupa njenih prijatelja mučeni su od strabe ubice sa kandžama, u njihovim snovima, poznatijeg kao Fredi Kruger. Nensi mora da razmišlja brzo, jer Fredi polako ubija svoje žrtve, jednog po jednog.

6. "To"

"To"
Foto: upload.wikimedia.org
U malom gradiću u Mejnu, sedmoro dece, poznatijih kao "The Lobster Club", suočavaju se sa svakodnevnim životnim problemima, nasiljem u školi i čudovištem koje uzima oblik klovna, Penivajz.

7. "Prizivanje zla"

"Prizivanje zla"
Foto: ilyke.co
Film prati priču bračnog para, Eda i Lorejn WarrenVoren koji pokušavaju isteraju zlu silu iz kuće i porodice Peron. Prizivanje zla je zasnovano na istinitim događajima koji su se zbili šezdesetih godina prošlog veka na Roud Ajlendu.

8. Krug

Krug
Foto: ilyke.co
Rejčel Keler je mlada novinarka koje je rešila da istraži slučaj misterozne, uklete video trake, za koju se veruje da je ubila njenu nećaku u roku od 7 dana. Zbunjena i tužna zbog tragične smrti svoje nećake, Rejčel istražuje dalje i sama odgleda traku, telen zazvoni a glas kaže "7 dana", sada Rejčel ima samo 7 dana razotkrije misteriju.

9. "Kletva"

"Kletva"
Foto: ilyke.co
Karen Dejvis odlazi u Japan kako bi se starala o devojci koja ima poremećaj spavanja. Otkriva da je kuća zaposednuta zlim duhom koji je posledica kletve, koja se manifestuje kada neko umre u besu.

10. "Isijavanje"

"Isijavanje"
Foto: ilyke.co
Porodica odlazi u hotel kojem nije moguć pristup zbog mećave, ostalim turistima. Zlo spiritualno prisustvo utiče na oca i on postaje nasilan, dok njegov sin vidi užasne prizore iz prošlosti i budućnosti.

11. "Tama"

"Tama"
Foto: ecx.images-amazon.com
Američka porodica se seli u kuću u španskom selu, gde je 40 godina ranije nestalo šestoro dece tokom okultnog rituala. Ćerka koja je tinejdžer i njen mlađi brat, podvrgnuti su torturi neobjašnjivog prisustva u kući, iliti, tame.

12. "Đavolja kičma"

"Đavolja kičma"
Foto: pics.filmaffinity.com
Dvanaestogodišnji Karlos stiže u sirotište za dečake, nakon što mu je otac poginuo u Španskom građanskom ratu. Tamo otkriva da su sirotište i škola ukleti, da postoje mračne tajne, koje tek čekaju da budu otkrivene.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email