None
13 0 1 8

Svi smo obožavali ove Diznijeve crtaće, a ne znamo da nam sve vreme zapravo ispiraju mozak i uče ovim jezivim i zlim stvarima

Podeli
Filmovi i crtaći
Milica M.
Filmovi i crtaći
Oct 11, 2016

Diznijevi dugometražni crtaći sve nas podsećaju na detinjstvo, zabavu i dečiju radost. Kako bilo, neki od ovih crtanih filmova kriju kontraverzne, ponekad uznemirujuće priče o razlici među polovima, rasama i lošim navikama.

1. Petar Pan, 1953.

Petar Pan, 1953.
Foto: bplusmovieblog.com
Kao deca svi smo znali pravilo: ne pričati sa strancima i ne ići nigde sa osobama koje ne poznajemo. Međutim, Vendi krši to pravilo odmah. Petar Pan je praktično kidnapuje, a ona so sobom vodi i braću i sestre. I to gde, na mesto gde nikada neće moći da odrastu...

2. 101 dalmatinac, 1961.

101 dalmatinac, 1961.
Foto: cinemablend.com
Kruela Devil ubija jadne životinje zbog njihovog krzna. Ovo uopšte nije materijal za decu, a kosi se i sa pravima životinja.

3. Snežana i sedam patuljaka, 1937.

Snežana i sedam patuljaka, 1937.
Foto: nerdology.org
U ovom starom Diznijevom crtaću možemo videti pravo ubistvo. Zla kraljica ubija Snežanu otrovnom jabukom, iako se ona kasnije budi, ipak se radi o ubistvu. Scena sa srcem u kutiji je zastrašujuća.

4. Mala sirena, 1989.

Mala sirena, 1989.
Foto: smosh.com
Jake i nezavisne žene i same znaju da se ne moraju menjati kako bi zadržale svog partnera. Međutim, moramo se složiti da ovaj crtani film nosi pogrešnu poruku, i to da se devojke moraju menjati kako bi bile voljene i prihvaćene. Devojke, zapamtite, prava osoba će vas voleti zbog toga što jeste.

5. Zvonar Bogorodičine crkve, 1996.

Zvonar Bogorodičine crkve, 1996.
Foto: disney.wikia.com
Iskorišćavanje deteta, ismejavanje izgleda i mana jedne osobe - zaista neprihvatljivo. Nikako ne smemo zaboraviti i potresnu priču Kvazimodovog porekla koja je veoma osetljiva tema, pogotovo za decu.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email