None
4 0 1 0

Evo zašto svi Diznijevi junaci uvek nose bele rukavice

Podeli
Filmovi i crtaći
Mirka S.
Filmovi i crtaći
May 03, 2017

Voleli smo ih kao deca, a danas ih vole naša deca: Miki Maus uvek brižan i savestan, Duško Dugouško neustrašiv, brbljiv i duhovit, Pera Detlić simpatičan i nestašan, ali svi ovi junaci našeg detinjstva imaju nešto zajedničko - svi nose bele rukavice! Pitanje zašto je tako oduvek je bilo pod velom misterije, ali sada konačno imamo odgovor!

1. Sve je počelo sa Mikijem Mausom

Sve je počelo sa Mikijem Mausom
Foto: scooplify.com
Kada se Miki Maus prvi put pojavio 1928. godine, njegove ruke su bile crne, a svoj čuveni aksesoar je dobio 1929. godine. Na samim počecima animacije, animatori su ručno crtali likove i scene i to je bio jako težak i danguban proces. Da bi ga ubrzali, oni su likove crtali bez mnogo detalja - velika glava i uši, tanki i dugi ekstremiteti sa četiri prsta.

2. Faza rukavica

Faza rukavica
Foto: scooplify.com
Onda su se animatori dosetili. Lakše je nacrtati rukavice nego šape ili ruke. Međutim, kako su filmovi bili crno-beli u to vreme, bilo je teško uočiti pokrete i gestove ruke, jer je celo telo bilo crno.

3. Faza belih rukavica

Faza belih rukavica
Foto: brightside.me
Crtani junaci su zbog kontrasta dobili bele rukavice i bele cipele. Tada je postalo mnogo lakše uočiti njihove šape i gestove. U svojoj biografiji, Volt Dizni je napisao: "Nismo želeli da Miki Maus ima šape miša, da bi više bio poput čoveka. Zato smo mu stavili bele rukavice."

4. Globalni trend

Globalni trend
Foto: scooplify.com
Ovaj trik je bio toliko uspešan, da su počeli da ga primenjuju i Diznijevi rivali, pa tako danas i Pera Detlić i Duško Dugouško nose bele rukavice.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email