None
15 0 1 0

15 animiranih Diznijevih nastavaka za koje niste znali da postoje

Podeli
Filmovi i crtaći
Sanja O.
Filmovi i crtaći
Jun 13, 2015

Sigurno ih niste gledali, što ne znači da je kasno!

1. "Pepeljuga II i III"

"Pepeljuga II i III"
Ovi animirani nastavci su tiho izbačeni a da vi to niste ni znali! Većina njih zaobiđe bioskop i izađe direktno u video formatu, što znači da su dobili mnogo manje publiciteta od originalnih filmova. Bilo je potrebno 52 godine da Dizni izbaci nastavak legendarne Pepeljuge, koji su uradili 2002. godine pod nazivom "Pepeljuga II: Snovi se ostvarajuju". Ali nisu se zaustavili tu, zato što su 2008. izbacili još jedan nastavak nazvan "Pepeljuga III: Preokret u vremenu", koji zapravo uključuje njenu zlu maćehu koristeći vilin štapic za putovanje kroz vreme.

2. "Pokahontas II: Putovanje u Novi svet"

"Pokahontas II: Putovanje u Novi svet"
Izbačen 1998. direktno u video formatu, ovaj nastavak nastavlja pogrešno da priča ovu priču o Indijanskoj devojci. Priča govori o tome kako Pokahontas putuje u Englesku gde se upoznaje i udaje za Džona Roufla, što se zapravo i desilo ali ne na način koji Dizni to priča.

3. "Povratak u Nedođiju"

"Povratak u Nedođiju"
Iako je bilo mnogo neanimiranih filmova o Petru Panu i Kapetanu Kuki, Dizni je najzad napravio animirani nastavak 2002. godine sa nazivom "Povratak u Nedođiju". U filmu Vendina ćerka biva kidnapovana od strane Kapetara Kuke. Film je zapravo izbačen u bioskopima i kod publike je prošao iznenađujuće dobro.

4. "Mulan II"

"Mulan II"
Naravno da Dizni nije mogao da ostavi jednu od njegovih princeza neoženjenu pa je 2004. izbacio nastavak Mulan-a. Film se bavi time kako se, mesec dana posle kraja prvog filma, General Šeng i Mulan venčavaju. Ostatak radnje filma uglavnom prati 3 mlade devojke kako upoznaju svoje verenike iz unapred dogovorenih brakova.

5. "Snežana: Zauvek srećni"

"Snežana: Zauvek srećni"
1993. je izbačen film pod nazivom "Zauvek srećni". Iako je prošao kroz bioskope, film nije doživeo veliki uspeh sa zaradom od tek preko 3 miliona dolara. Za razliku originala iz 1937. "Snežana i sedam patuljaka", u ovom nastavku su patuljci su zamenjeni njihovim ženskih rođakama - patuljicama. Postoji čak i video igra za film iz 1994. godine.

6. "Knjiga o džungli 2"

"Knjiga o džungli 2"
Zahvaljujući činjenici da su Džon Gudman i Hejli Džoul Osment pozajmili glasove za ovaj projekat, film je izbačen u bioskopima i prošao je veoma dobro, uprkos jos jednoj činjenici da se ništa zanimljivo nije desilo u filmu.

7. "Bambi II"

"Bambi II"
Razmak između originala i ovog nastavka u video formatu je zapanjujuće 64 godine. Film govori o tome šta se desilo između smrti Bambijeve majke i njegovog odrastanja - priča koju originalni film nije ispričao.

8. "Ekstremno šašav film"

"Ekstremno šašav film"
Pet godina posle popularnog izdanja "Šilja na filmu" 1995. godine, novi film pod nazivom "Ekstremno šašav film" je izbačen direktno u video formatu. Naslov ne vara, film je stvarno šašav i priča priču o tome kako Šilja gubi posao i iz tog razloga se odlučuje da završi fakultet nigde drugde nego na fakultetu svog sina. Tu naravno nastaje haos!

9. "Stič! Film"

"Stič! Film"
Verovatno ste znali da postoje animirane serije o Lilo i Stiču, ali da li ste znali da postoji, ne jedan, već nekoliko filmskih nastavaka? Hronoški: "Stich! Film" izbačen 2003., zatim "Lilo i Stič 2: Stič ima tik" iz 2005. i na kraju "Liroj i Stič" iz 2006. godine.

10. "Povratak Džafara"

"Povratak Džafara"
Postoje 2 animirana nastavka Aladin filmova, "Povratak Džafara" iz 1994. i "Aladin i kralj lopova" iz 1996. Nažalost, usled spora oko ugovora sa Diznijem, Robin Vilijams nije pozajmljivao glas duhu iz lampe u filmu "Povratak Džafara".

11. "Lepotica i zver: Začaran Božić"

"Lepotica i zver: Začaran Božić"
Nastavak Lepotice i zveri je zapravo priča koja nije ispričana iz originalnog filma. "Očaran Božić" se dešava dok je Bel još uvek bila zarobljena u dvorcu. Bel je želela da proslavi Božić ali naravno Zver je mrzela praznike, zabranivši Beli i ostalim stanovnicima zamka da ga slave.

12. "Mala sirena II"

"Mala sirena II"
Postoji nastavak originalnog filma a takođe postoji i još jedan film u kojem se radnja hronološki dešava pre originala. U filmu "Mala sirena II: Povratak u more", Erikova i Arijelina ćerka upada u nevolju kod Ursuline sestre Morgane. Posle toga je Dizni 2008. izbacio film pod nazivom "Mala sirena: Arijelin početak" koji se dešava pre originala.

13. "Maza i Lunja II: Avanture nestaška"

"Maza i Lunja II: Avanture nestaška"
Davne 1995. je izbačen prvi deo Maze i Lunje, da bi 2001. Dizni izbacio nastavak pod nazivom " Maza i Lunja II: Avanture nestaška". Nestaško je, naravno, sin Maze i Lunje koji beži od kuće radi avantura sa psima lutalicama.

14. "101 dalmatinac II: Pečova avantura po Londonu"

"101 dalmatinac II: Pečova avantura po Londonu"
Posle "samo" 42 godine od originalnog filma 101 dalmatinac, Dizni je izbacio nastavak 2003. pod nazivom "101 dalmatinac II: Pečova avantura po Londonu". Film govori o priči kako je porodica, koja je posedovala 101 dalmatinca, planirala da se preseli u kuću koja će moći komforno da udomi sve pse, ali oni usput gube jedno štene (Peč). Ovo je u suštini animirana verzija filma "Sam u kući" ali sa psima.

15. "Zvonar Bogorodične crkve II"

"Zvonar Bogorodične crkve II"
Zvonar Bogorodične crkve II je nastavak originalnog filma koji je izbačen direktno u video formatu. Celokupna originalna postava se vratila posle 6 godina da bi snimila nastavak u kom Kapetan Fibus i Esmeralda sada imaju šestogodišnjeg sina.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email