None
7 0 1 0

7 očiglednih znakova da sami uništavate svoju ljubav i brak

Podeli
Društvo
Sashka M.
Društvo
Jul 05, 2017

Kada nešto u vezi ili braku ne ide kako treba, uglavnom krivimo partnera - on nam ne posvećuje dovoljno pažnje, ljuti se bez razloga, odsutan je i slično. Međutim, za vezu je potrebno dvoje i baš iz tog razloga ne može uvek samo jedna strana biti kriva. Kada se jave problemi, trebalo bi da i vi i vaš partner razmislite o uzrocima i mogućim rešenjima. Ovih nekoliko znakova ukazuju da nešto u vašem odnosu nije u redu, a za šta biste upravo vi mogli da budete krivi.

1. Zavisni ste od svog telefona

Zavisni ste od svog telefona
Foto: brightside.me
Ako previše vremena provodite sa svojim telefonom ili računarom, to bi moglo da znači da ste zavisni od ovih uređaja.Istraživanja pokazuju da ovo dovodi do pucanja mnogih veza, pa pokušajte da ovu lošu naviku zamenite nečim drugim, kao što je čitanje knjiga. Pored toga, postoje i posebne aplikacije koje će vam pomoći da kontrolište koliko vremena provodite na internetu, kao što je "Rescue Time".

2. Ne umete da odredite prioritete

Ne umete da odredite prioritete
Foto: brightside.me
Čak i ako imate vrlo gust raspored u koji ne uključuje privatni život, zapamtite da bi on morao da bude jedan od prioriteta. Možete koristiti aplikacije za planiranje rasporeda, kao što je "Any.do".
Takođe, metoda 2/2/2 može sasiti vašu vezu: idite na sastanak sa voljenom osobom jednom u svake 2 nedelje, negde na vikend jednom u 2 meseca i na zajednički odmor bar jednom u 2 godine.

3. Ne pokazujete podršku

Ne pokazujete podršku
Foto: brightside.me
Obično "hvala" zvuči previpe trivijalno da mnogui zaboravljaju da ovo ikada izgovore. Međutim, ako vaš partner učini ne što za vas, ne ponašajte se kao da se to podrazumeva. Svakome je potrebna lepa reč, pa ne zaboravite da se zahvalite partneru i za male svakodnevne stvari.

4. Razgovarate zvanično

Razgovarate zvanično
Foto: brightside.me
Partneri moraju da razgovaraju otvoreno i iskreno. Podelite svoje emocije i svakodnevni život sa partnerom i što je bitnije naučite da slušate jedno drugo. Postvite mu drugačija pitanja, umesto "Kako s proveo dan?" pitajte šta se zanimljivo ili lepo dogodilo tog dana.
Ako vas je partner naljutio, recite mu to bez optuživanja. Umesto "Kako si mogao to da mi kažeš" recite "To što si rekao me je uznemirilo".

5. Pobesnite zbog sitnica

Pobesnite zbog sitnica
Foto: brightside.me
Ne pokušavajte da prevaspitavate voljenu osobu. Ako ste nekog zavoleli, to znači da ste ga priihvatili sa njegoim vrlinama i manama. Ako vaš muž svuda razbacuje čarape, jednostano mu recite da ćete na pranje staviti samo veš iz korpe. Kada mu ponestane čistih čarapa, više neće biti potrebno da mu bilo šta kažete.

6. Ne umete da pregovarate

Ne umete da pregovarate
Foto: brightside.me
Pokušajte da zajedno rešavate sve probleme, pre nego što dođete do tačke ključanja. Rešavajte probleme jedan po jedan, nemojte čekati da se nagomilaju.
Ako ste usred svađe, pokušajte da izađete iz prostorije, makar na pola minuta. Kada se malo smirite, razgovor će biti mnogo produktivniji.

7. Nemate poverenja

Nemate poverenja
Foto: brightside.me
Ako želiite toplu i blisku vezu, naučite s poverenju u partnera. Ne zahtevajte izveštaje o tome gde je bio i šta je radio, ne proveravajte mu telefon i poruke. Neopravdanja sumnja mogla bi da navede drugu stranu da zaista i uradi nešto od toga na šta sumnjate. Fokusirajte se na dobre stvari i verujte mu.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email