None
5 0 1 0

5 sigurnih znakova koji pokazuju da on nije pravi za tebe

Podeli
Društvo
Milos R.
Društvo
Apr 28, 2017

U vezi ste, ali vas kopka i sumnjate da li je on prava osoba za vas. Ako se preispitujete i bojite da se obavežete, možda će vam ovih 5 stvari pomoći da donesete pravu odluku.
Svi mi želimo osobu koja je atraktivna, zdrava, inteligentna, ljubazna, pouzdana, sa smislom za humor i koja ume da razgovara. Ovo su zapravo najpoželjnije osobine kod partnera po istraživanju sprovedenom na preko 200 000 muškaraca i žena. Istraživači takođe kažu da se kod partnera različitog pola kao poželjne osobine navode i religioznost, negovanje porodičnih vrednosti i ljubav prema deci mnogo češće nego kod partnera istog pola. Oni takođe kažu da je biološki nagon za decom ono što navodi ljude da traže atraktivnog, zdravog i mladog partnera.
Zbog svega ovoga, ono šta predstavlja “gospodin Pravi” specifično je za svaku osobu, zavisno od toga koji su joj ciljevi u životu, i da li je to, na primer, zasnivanje porodice.

1. Nije sazreo

Nije sazreo
Foto: cupidblogger.com
Sebičan je, egomanijak, zastarelih načela i ljubomoran – ovo su samo neki od psiholoških problema koje može da ima. Većina odraslih osoba sazri i u međuvremenu nauči da društvo ne odobrava ovakvo detinjasto ponašanje.
Ako vaš muškarac još uvek uči šta znači biti emotivno zrela osoba, biće potrebno mnogo treniranja da bi bio vredan vašeg vremena. Ako još uvek mislite da postoji šansa da je on pravi, moraćete biti spremni da i vi menjate sebe.

2. Sam donosi odluke o zajedničkoj budućnosti

Sam donosi odluke o zajedničkoj budućnosti
Foto: mail.tehnomaster.info
Da li su vaši ciljevi, snovi i ambicije na drugom mestu za njega? Tradicionalno, onaj ko zarađuje više obično i donosi odluke u partnerstvu, ali to ne znači da vi morate biti na drugom mestu. Recite mu da i vaš glas mora da se računa kada se donose odluke. Ako ne želi da zajedno odlučujete o budućnosti, slobodno mu stavite do znanja da on onda nije prava osoba za vas.

3. Ne iskazuje osećanja

Ne iskazuje osećanja
Foto: trendztrail.com
Znamo da je na muškarcima ogroman kulturološki pritisak da budu grubi i ne pokazuju emocije, ali pravi muškarac mora biti sposoban da iskaže duboku ljubav i povezanost koju oseća.

4. Ne želi da razgovara o problemima

Ne želi da razgovara o problemima
Još jedna kulturološka razlika između polova jeste ta da žene ne “zaklapaju”, a muškarci obično ćute.
Vaš partner je spreman da se baci u akciju kada vam nešto zatreba, ali kada ga pitate da objasni zašto je potrošio 500 evra u kladionici, on zauzme odbrambeni stav, ućutkuje vas ili još gore, opravdava se tako što kaže da ste i vi kupili garderobu za posao.
Komunikacija je veoma važna ako želite da vaša veza potraje, čemu se i nadate sa onim pravim. Razgovor je način na koji partneri izražavaju svoje potrebe, uvere da ih druga strana razume i osete da imaju podršku i mentalno i emotivno.

5. Izneverio je vaše poverenje

Izneverio je vaše poverenje
Foto: quotesgram.com
Prevari me jednom - sram te bilo, prevari me dvaput - sram me bilo. Ako je on već jednom izneverio vaše poverenje u prošlosti, znači da će verovatno i opet to uraditi. Moraćete da živite sa tom sumnjom do kraja života, jer “gospodin Pravi” bi trebalo da bude vaš doživotni partner.
Nažalost, sterotip “nevernog muškarca” zapravo je istina. Istraživači kažu da muškarci imaju tri karakteristike zbog kojih izgledaju kao da su više od žena zainteresovani za kratkoročne odnose: 1. Imaju veću želju od žena za prolaznim avanturama, 2. Muškarci preferiraju da imaju što veći broj partnerki, 3. Lakše pristaju na odnos od žena. Ovo ne znači da vaš muškarac neće biti posvećen i veran, ali morate uzeti u obzir ove tendencije.
Ako ste sigurni da je vaš muškarac promenio svoje ponašanje nabolje, ili ste odlučili da živite sa mogućnošću da vas opet povredi, on i dalje može biti vaš “gospodin Pravi”. Ako niste spremni da mu oprostite i verujete nadalje, recite mu da on nije taj.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email