None
9 0 1 0

9 pouzdanih pokazatelja da ćete raskinuti ili se razvesti

Podeli
Društvo
Marko M.
Društvo
Nov 04, 2017

Svi sanjamo o dugoj, srećnoj vezi. Međutim, nije uvek moguće napisati savršenu ljubavnu priču. Svi u nekom momentu prolazimo kroz krizu, a pitanje je da li smo u stanju da je prevaziđemo? Psiholozi su analizirali uobičajene greške i obrasce ponašanja u većini veza koji su doveli do raskida. Kada znate koje greške ne smete praviti, lakše ćete ih izbeći.

1. Provodite vreme samo jedno s drugim

Provodite vreme samo jedno s drugim
Foto: brightside.me
Za veze u kojima su partneri vezani kao pupčanom vrpcom, uglavnom se ispostavi da su najkrhkije. Pre ili kasnije, jednog partnera će početi da iritira onaj drugi, što će ovog drugog neizbežno povrediti. Tako počinje kriza. Ovi parovi često raskinu, pritom nanoseći mnogo bola jedno drugom.

2. Iluzija da vaš partner razmišlja kao i vi

Iluzija da vaš partner razmišlja kao i vi
Foto: brightside.me
Ponekada ljudi podsvesno projektuju sopstvene misli, želje i osećanja na druge. Neosnovano osećenje ljubomore može se objasniti ovim mehanizmom. Može nastati ozbiljan konflikt kada osoba ne može da shvati da njihov partner vidi ovaj svet drugačije. Neophodno je da shvatite i poštujete činjenicu da smo svi različiti.

3. Manjak komunikacije

Manjak komunikacije
Foto: brightside.me
Ponekad čujete da ljudima koji se vole nisu potrebne reči. To je ogromna greška jer je ključ harmonične veze u tome da slušate jedno drugo i govorite o osećanjima. Ako ne komuniciramo dovoljno, rizikujemo da nikad ne otkrijemo i istražimo ličnost jedno drugome.

4. Manjak zajedničkih planova

Manjak zajedničkih planova
Foto: brightside.me
Na početku ljubavi, mladi parovi ponekad odbijaju da prave zajedničke planove za budućnost. Nakon što strast izbledi, oni nemaju ideju šta ih sledeće čeka i uplaše se. Da biste izgradili snažnu vezu, neophodno je da razgovarate o planovima za budućnost i da ne izbegavate ni najlukavija pitanja: deca, finansije, lični prostor, monogamija itd.

5. "Spašavanje" nekog u vezi

"Spašavanje" nekog u vezi
Foto: brightside.me
Možda izgleda kao dobar, zdrav odnos kad jedan od partnera konstantno pokušava da izleči, zaštiti i reši probleme onog drugog. "Mučenik" je kao razmaženo dete i dobija svu pažnju. "Spasitelj" se oseća bitnim i potrebnim nekom. Međutim, ovakva veza je osuđena na propast. "Mučenik" može da ozdravi i shvati da mu više nije potrebno spašavanje. U većini slučajeva, oba partnera profitiraju od svojih pozicija.

6. Lenjost i nedostatak truda

Lenjost i nedostatak truda
Foto: brightside.me
Mnogi parovi su ubeđeni da će se harmonija sama stvoriti, bez ikakvog truda. Kada se konačno suoče sa problemima, osećaju se kao da je njihova veza osuđena na propast i čak se i ne trude da pronađu rešenje. Važno je da razumete da se svi odnosi (i ljubavni i društveni) grade korak po korak, iznova i iznova tokom razvoja odnosa.

7. Nerešeni konflikti

Nerešeni konflikti
Foto: brightside.me
Razočaranje i bes rastu iz nerešenih sukoba. Neophodno je da prepoznate količinu progutanih osećanja kako stvari ne bi eskalirale do raskida. U vezi je važno da razgovarate o problemima. Zapamtite da su konflikti samo faza u odnosu koju morate prevazići. Uništićete svoju ljubav ako konstantno zadržavate svoju ozlojeđenost prema partneru za sebe.

8. Nedostatak intimnosti

Nedostatak intimnosti
Foto: brightside.me
Intimnost je ono što vas čini parom, a ne cimerima. Važno je da zapamtite da je da morate negovati strast i radost u dodirivanju jedno drugog koju ste osećali na početku.

9. Varanje

Varanje
Foto: brightside.me
Kada partner sazna da je prevaren, to u većini slučajeva dovodi do raskida. Međutim, onaj koji je izdao može da dobije šansu da povrati poverenje. Ipak, ne prisiljavajte sebe na vezu ako ona više ne funkcioniše.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email