None
9 0 1 4

ZARADITE UŽIVAJUĆI: 9 najnteresantnijih i najbolje plaćenih poslova na svetu!

Podeli
Društvo
Predrag J.
Društvo
Feb 10, 2016

Ovi poslovi možda jesu neobični, ali zaista postoje!

1. Osoba koja grli pande

Osoba koja grli pande
Foto: ilyke.co
Da li biste želeli da godišnje zaradite 32.000$ brinući se o pandama? Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali vas uveravamo da je to pravi posao u Kini, u "Centru za istraživanje i zaštitu pandi".

"Vaš posao ima sam jedan cilj, a to je da 365 dana budete okruženi pandama, deleći sa njima radost i tugu." - kaže China Daily. Uz posao vam je takođe obezbeđeno besplatno korišćenje centra za rekreaciju, hrana i smeštaj.

Oni koji žele da se prijave za ovaj posao moraju imati najmanje 22 godine, posedovati osnovno znanje o pandama, kao i veštine pisanja i fotografisanja.

2. Profesor Legoa

Profesor Legoa
Foto: ilyke.co
Britanski Univerzitet Kembridž planira da zaposli profesora za lego kockice. On je nedavno prihvatio donaciju od 2,3 miliona dolara od kompanije Lego da bi napravio centar koji će istraživati igranje u obrazovanju, razvoj i učenje.

Uspešan kandidat za posao u ovom centru bi istraživao ulogu koju igra ima u procesu učenja i razvoja dece.

3. Profesionalna sirena

Profesionalna sirena
Foto: ilyke.co
Tokom prethodnih godina se na tržištu rada pojavio neočekivani trend. Žene vezuju noge, navlače riblje repove i plivaju u ogromnim akvarijumima, dok bogati pokrovitelji plaćaju zadovoljstvo da ih gledaju. Procenjuje se da samo u SAD-u 1000 ljudi zarađuje za život na ovaj način.

4. Osobe koje osećaju licem

Osobe koje osećaju licem
Foto: ilyke.co
Osobe koje osećaju licem se drugačije zovu i "senzorni naučnici" i oni stoje iza testiranja svih proizvoda za ličnu negu. Sve od mleka za lice pa do brijača mora da prođe njihovu ocenu. Oni koriste svoje čulo dodira da odrede efekat koji proizvod ostavlja.

Ovaj posao je veoma ozbiljan, pa postoji i internacionalni standard koji svaki od ovih profesionalaca mora da poštuje.

5. Somalijer tekile

Somalijer tekile
Foto: ilyke.co
Keti Šnur se umesto na svoje studije komunikologije usresredila na pijenje tekile i tako uspela da postane "boginja tekile". Naučila je da proba tekilu sa povezom na očima i prošla proces sertifikovanja u Meksiku.

Ona meša sve sa tekilom i drži časove probanja, mešanja i tekile za početnike.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email