None
9 0 1 4

VAŠE DETE ĆE VAS OBOŽAVATI: 9 načina da se zbližite sa svojim detetom

Podeli
Društvo
Nataša
Društvo
Oct 28, 2015

Saveti, aktivnosti i ideje koje će vam pomoći da se povežete sa svojim detetom.

1. Stvorite male rituale

Stvorite male rituale
Uz ishranu i okruženje, rutina i tradicije mogu imati dugoročni uticaj na vaše dete. Ako od malih, svakodnevnih stvari stvorite rutinu (pevanje posebne pesmice pred spavanje, porodično veče društvenih igara ili pravljenje palačinki vikendom), te stvari će postati jedinstvena tradicija zahvaljujući kojoj ćete se osećati bliskije sa svojim detetom. Deca prolaze kroz velike razvojne promene, pa će im sve što je predvidivo uliti osećaj sigurnosti – pogotovo ako je to nešto što mogu da podele s vama.

2. Pokažite svoju blesavu stranu

Pokažite svoju blesavu stranu
Smišljajte šaljive pesmice, igrajte kada čujete muziku (čak i ako je ne čujete), isprobajte neki smešni šešir prilikom šopinga – budite spontani. Deca ne očekuju da odrasli imaju smisao za humor, pa se mnogo više povezuju s nama kada se opustimo.

3. Prekršite sopstvena pravila

Prekršite sopstvena pravila
Povremeno iznenadite dete time što ćete mu na neki način udovoljiti – picom za doručak ili time što ćete mu dozvoliti da izabere igračku u supermarketu. Pošto će to biti nešto neočekivano, razumeće koliko je posebno i osećaće se kao da ste podelili poseban trenutak.

4. Čitajte

Čitajte
Čitanje je odličan način da pokrenete razgovor i da jedni drugima postavljate razna pitanja. Kada vi čitate, dajte likovima različite glasove, čitajte iznova omiljene delove i uključite ime svog deteta u priču.

5. Provedite vreme sa svakim svojim detetom ponaosob

Provedite vreme sa svakim svojim detetom ponaosob
Učinite da se svako od vaše dece oseti posebno time što ćete pronaći različite načine da se povežete s njima. Odvedite sina u park dok su ostala deca sa drugovima ili napravite neku stvarčicu s ćerkom dok njen mlađi brat drema. Deca će do kraja života pamtiti vreme koje su nasamo provela s vama.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email