None
8 0 1 0

Par trikova koji će vam pomoći da neutrališete miris znoja tokom predstojećeg leta

Podeli
Zdravlje
Lana L.
Zdravlje
Feb 20, 2016

Svi se radujemo lepom vremenu, suncu i uživanju, ali sa toplijim vremenom dolaze i neprijatni mirisi. Evo par saveta kako da ih se rešite i da uživate. Leto stiže, znamo da ga jedva čekate.

Antiperspiranti

Antiperspiranti
Foto: fitday.com
Tržište je prepravljeno raznim vrstama dezodoransa i antiperspiranata, ali većina je prepuna hemijskih sastojaka koji su štetni po zdravlje. Srećom, tu su ljudi koji propagiraju prirodan način uklanjanja neprijatnih mirisa.

Šta izaziva neprijatan miris i znojenje?

Šta izaziva neprijatan miris i znojenje?
Foto: blogspot.com
Pre nego li posegnete za rešenjem, prvo treba da saznate šta izaziva znojenje i neprijatne mirise. Osnovno zbog čega se neprijatan miris javlja su bakterije koje se brže i lakše razmnožavaju u vlažnoj sredini, dakle pazusi i stopala su najosetljiviji.

Redovno tuširanje

Redovno tuširanje
Foto: hswstatic.com
Svakodnevno tuširanje je obavezna stvar i to nekim antibakterijskim gelovima ili sapunima. Obratite pažnju na to kada sledeći put budete kupovali sapun ili gel za tuširanje.

Slana voda

Slana voda
Foto: wp.com
Slana voda je odličan tretman za one koji imaju problema sa neprijatnim mirisom stopala. Ovo može biti i svakodnevna rutina. Mlaka voda, malo soli su raj za stopala.

Pažljivo brisanje

Pažljivo brisanje
Foto: themodeladvisors.co.uk
Svaki deo tela na kojem postoje prevoji je sklon pojačenom lučenju znoja. Jako je važno da, nakon tuširanja, te delove tela dobro osušite, to jest obrišete. Preporučljivo je da te delove tela i napuderišete.

Održavanje lične higijene

Održavanje lične higijene
Foto: ziffi.com
Pored redovnog tuširanja, pod osnovnom higijenom se podrazumeva i uklanjanje dlačica sa kritičnih regija kao što su pazusi, prepone. Takođe, brisanje obuće je jako važno kao i redovno menjanje odeće.

Zdrava hrana

Zdrava hrana
Foto: licdn.com
Zdrava hrana se pokazala kao sjajan saveznik u borbi protiv neprijatnih mirisa. Konzervansi, brza hrana, kao i jako začinjena umaju da budu veliki problem. Voće i povrće će doprineti i zdravijem izgledu, a i u borbi protiv preteranog znojenja.

Unošenje vode

Unošenje vode
Foto: theodysseyonline.com
Voda je sjajan saveznik u izbacivanju toksina iz tela, samim tim i neprijatnih mirisa. 8-10 čaša dnevno će vas dovoljno hidrirati, a i većina toksina će biti izbačena iz organizma.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email