None
9 0 1 0

Ovi nesrećni roditelji su samo želeli da odgaje svoje dete u sreći i veselju. Ono što im je PROKLETA sudbina priredila nisu mogli da sanjaju ni u NAJKRVAVIJIM košmarima... Evo i šta

Podeli
Društvo
Nadežda P.
Društvo
Mar 24, 2017

Priča koja čak i najtvrđa srca ne ostavlja ravnodušnim. Ovo je previše tužno...

Foto: trending-buzzz.net
2009. godine 57-godišnja Gabrijela i i 69-godišnji Luiđi iz Kazale Monferata u Italiji, odlučili su da imaju bebu, te su otputovali u inostranstvo kako bi se podvrgnuli proceduri vantelesne oplodnje. Gabrijela je 2010. godine rodila zdravu devojčicu, ali su bili osuđivani od strane javnosti jer su prestari da bi brinuli o bebi. Još dok su bili u bolnici, neko je pozvao socijalnu službu i prijavio ih je, jer zbog svojih godina, oni nisu sposobni da brinu o detetu.

Foto: trending-buzzz.net
Srećom po njih, u Italiji ne postoji zakon koji sprečava podizanje dece nakon određenih godina, tako da su oni bili slobodni da sa svojim detetom odu kući. Međutim, radost roditeljstva bila je kratkog daha u njihovom slučaju. Već su 2011. godine bili optuženi kako dete ostavljaju bez roditeljskog nadzora i to samo na nekoliko minuta. Ono što je nakon toga usledilo je prava noćna mora.

Foto: trending-buzzz.net
Sve je počelo jednog dana kada su Gabrijela i Luiđi ostavili bebu u kolima koja su bila parkirana isped njihove kuće, dok su oni bili u kući i pripremali mleko. Oni su sve vreme na dete motrili kroz prozor, a beba je bila sama čitavih 7 minuta, koliko im je bilo potrebno da pripreme formulu. Međutim, to je bilo dovoljno da njihovi susedi pozovu policiju. Na osnovu svedočenja komšija, De Ambrosisovi su proglašeni nepodobnim da brinu o detetu.

Foto: trending-buzzz.net
Stari roditelji nikada neće zaboraviti trenutak 2013. godine kada im je sudija rekao da je njihovo roditeljstvo "rezultat iskrivljenje primene ogromnih mogućnosti koju nudi napredak u genetici" i da bi, kada bi ostala sa njima, rano ostala siroče ili bi morala da vodi računa o njima zbog njihove starosti. Poniženje nije bilo ništa u poređenju sa bolom koji su osetili kada im je ćerka oduzeta i data na usvajanje.

Foto: trending-buzzz.net
Gabrijela i Luiđi nikada nisu odustali, ali je prošlo tri godine pre nego što je njihova advokatica, Adrijana Boskali, uspela da ukine prvobitnu optužbu da su roditelji napustili svoje dete. Iako se činilo da će Adrijanina žalba uspeti da vrati De Ambrosisovima njihovu ćerku, sud je odbio njihovu žalbu. Ova lažna nada slomila je roditelje.

Foto: trending-buzzz.net
Gabrijelina i Luiđijeva ćerka je 2011. godine poslata hraniteljskoj porodici, zbog "napuštanja", a 2013. godine je oficijalno data na usvajanje. Nakon ove odluke suda, ona je i usvojena. Nakon pet godina kada je presuda protiv De Ambrosisovih poništena, u junu 2016. godine, sudije su odlučile da devojčicu oduzmu usvojiteljima.

Foto: trending-buzzz.net
Kada su Gabrijela i Luiđi ponovo otišli na sud, kako bi uzeli dete koje im je nepravedno oduzeto, zadobili su još jedan udarac. Apelacioni sud došao je do zaključka da je oduzimanje deteta nebiološkoj porodici, i njeno vraćanje njenim pravim roditeljima, biti štetno po nju, da će je to samo povrediti i zbuniti. Dakle, uprkos tome da je tužba protiv njih poništena, i iako su sposobni da vode računa o svojoj ćerki, oni ipak ne mogu dobiti starateljstvo nad njom.

Foto: trending-buzzz.net
Ovo nije kraj, Gabrijela i Luiđi sada žele da podnesu žalbu Vrhovnom sudu. Oni se nadaju da će dobiti svoju ćerku i konačno moći da žive kao normalna porodica, ali vreme radi protiv njih. Luiđi sad ima 75 godina, a Gabrijela 63 godine. Njihova ćerka će sada napuniti 7 godina, a oni na to gledaju kao na propuštanje njenog detinjstva. Nadaju se da nije kasno da nadoknade vreme koje nisu proveli sa njom.

Foto: trending-buzzz.net
Oliverio Feraris, psiholog Univerziteta u Rimu opisao je ovaj slučaj kao "poraz pravde". On krivi sud kom je trebalo predugo da donese odluku, ne uzimajući u obzir psihičku i emotivnu stabilnost deteta. Deca su ozbiljno vezana za svoje staratelje, i okrenuti njihov svet naglavačke, može biti štetno po njih. Naravno, niko ne može kriviti biološke roditelje koji se bore za svoje dete.
Image source: trending-buzzz.net
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email