None
7 0 1 0

Trudnica je iznenada pala u komu a kada se najzad probudila, nije mogla da veruje šta se desilo njenoj bebi

Podeli
Društvo
Nadežda P.
Društvo
Jan 22, 2016

Par koji je uživao u svojoj ljubavi dočekala je iznenadna nesreća. Nedelje i nedelje agonije su prolazile, a minut je bila kao večnost za njenog muža i majku.

Foto: ilyke.com
Kolvina Jolin, medicinska sestra iz Engleske, imala je 28 godina kada se udala i u braku je sa mužem već 2 godine. Ova fotografija je nastala kada su bili na medenom mesecu u Peruu.

Oboje su bili srećni što će njihov život biti obogaćen trećim članom, jer je Kolvina bila u 23. nedelji trudnoće. Oboje su se radovali detetu, pripremajući kuću za bebu i kupujući dečiju garderobu, a smislili su i ime.

Foto: ilyke.com
Ali, jednog dana kada je počela da radi svoje uobičajene kućne poslove, nije očekivala šta će joj nekoliko narednih sati doneti. Odjednom, Kolvina je dobila nepodnošljivu glavobolju. Ona je i dalje bila u stanju da uzme telefon i pozove svog muža, ali je onda pala u nesvet. Met nije znao šta se dogodilo s njegovom ženom, pa je odmah pozvao hitnu koja je došla za nekoliko minuta.

Foto: ilyke.com
Bolničari koji su došli na lice mesta nisu mogli da postave dijagnozu, pa su mladu ženu odvezli kolima direktno u bolnicu. U hitnoj pomoći dijagnoza je otkrivena: Kolvina je pretrpela ogroman izliv krvi u mozak. Ona treba biti odmah prebačena na specijalnu kliniku, ali šanse da preživi ako je prevezu do specijalne klinike su samo 10%. Njen muž Met mora doneti tešku odluku - ako odluči da je ne pomeraju sigurno će umreti, ako odluči da je pomere ona ima veće šanse da preživi, ali je i rizik za nerođenu bebu veći.

Met je odlučio da je prevezu do klinike. To se ispostavilo kao dobra odluka! Kolvina je preživela i za nekoliko minuta ona je otišla na hitnu operaciju. Lekari su otkrili da je pritisak u mozgu bio toliko ozbiljan da je snabdevanje krvi do bebe ugroženo. Sada se svaka sekunda računa. Pod velikim pritiskom hirurška ekipa je učinila sve kako bi spasili nerođeno dete. Lekari su uspeli, a stanje majke i bebe se stabiliziralo. Ali, čekalo ih još jedno iznenađenje, Kolvina je pala u duboku komu i niko ne zna da li će biti u stanju da se probudi.

Foto: ilyke.com
Bespomoćni, njena majka i suprug morali su da gledaju kako nedelje prolaze bez Kolvininog buđenja. Nekim čudom, ruke su joj stalno trzale i kretale ka stomaku da ga pomazi. Čini se da je Kolvina podsvesno znala da nosi još jedan život u sebi.

U 29. nedelji trudnoće, vreme je za porođaj: Kolvina počinje da se porađa iako je još uvek u komi. Sada bitka ponovo počinje jer je gotovo nemoguće da se žena porađa dok je u komi. "Za svojih 13 godina kako radim kao hirurg, bio sam svedok ovome samo 3 puta. Pravo je čudo kad uspe!" - rekao je šef hirurgije dr Endi Ejnon.

Porođaj je obavljen carskim rezom i mala Maja je došla na svet! Kolvinin muž Met je i dalje iskidan psihički, jer, iako je postao ponosan otac, sada mu niko ne daje prognoze o tome kako će se Kolvinina situacija razvijati. Položili su dete u majčino naručje, ali nažalost nije bilo reakcije.

Foto: ilyke.com
Čak i za malu Maju, opasnost nije bila gotova. Porođaj je koštao devojčicu skoro svu njenu snagu i postojala je konstantna borba između života i smrti. Devojčicu su dva puta oživljavali, i prvih nekoliko nedelja je provela u inkubatoru za prevremeno rođene bebe. Met je bio na ivici razuma. On se stalno kolebao između straha od gubitka njihove ćerke i brige za svoju suprugu.

Ali, 6 nedelja kasnije, čudo se dešava i niko ne može da poveruje svojim očima. Kolvina se probudila. Ona je momentalno pitala za svoju ćerku i rekla: "Osećala sam da je rođena, kao i da joj je dobro." Prvi put kad je njena ćerka smeštena u njeno naručje bio je vrlo dirljiv trenutak. Lekari i medicinske sestre skoro da nisu mogli poverovati u ovo čudo, svako je zaplakao videvši ih, a Met je odjednom izgledao kao 20 godina mlađe. Bio je toliko srećan što su njegove najvažnije osobe u životu sada mnogo bolje.

Foto: ilyke.com
Kolvina je sada ponovo u mogućnosti da hoda, a uskoro će moći da brine o svojoj malenoj ćerki. Svako je impresioniran njenim napretkom, a lekarima je ovaj prizor zaista redak. Porodici je zaista teško da poveruje u svoju sreću koju su imali i blagoslov, i sa svakodnevnom zahvalnošću žive nove dane posle ove velike drame. Mala Maja i zdravo raste, ponos je i sreća svojih roditelja. Ona ne zna, ali kada bude porasla, njeni roditelji će joj pričati o čudu njenog rođenja.

Foto: ilyke.com
Divno je što je porodica prevazišla ovaj životni izazov i što konačno žive srećno. Ako vas je ova priča o maloj porodici imresionirala, podelite njihovu priču sa svima koje znate.
Image source: ilyke.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email