None
12 0 1 8

12 zlih načina na koje vas supermarketi varaju i podsvesno teraju da potrošite više novca

Podeli
Društvo
Natalija Z.
Društvo
Aug 24, 2016

Supermarket kompanije svake godine troše mnogo novca na strateški marketing, pokušavajući da smisle kako da prevare kupce da kupuju više stvari. Koristeći društvenu i ekonomsu psihologiju i ponašanje, otkrivaju načine kako da privuku kupce.

Voće i povrće

Voće i povrće
Foto: thatviralfeed.com
Ljude privlači hrana koja izgleda sveže i često se ta hrana prska vodom kako bi izgledala kao da je upravo stigla sa neke farme. Uvek se urede da izgledaju što lepše, jer moraju što brže da se prodaju.

Police

Police
Foto: thatviralfeed.com
Cela radnja je organizovana savršeno kako bi privukla naivne kupce. Prisiljeni su da šetaju po marketu gore-dole kako bi pronašli željene namirnice i često prolaze kroz redove iz kojih ih ne zanimaju artikli. Poznato je i da se ljudi kreću sa levom rukom na kolicima, desnom hvataju namirnice i idu u smeru kazaljke na satu, zbog čega se artikli postavljaju sa desne strane, kako bi se lakše dohvatili.

Velike korpe za kupovinu

Velike korpe za kupovinu
Foto: thatviralfeed.com
Da li vam se čini da su korpe sve veće? Jesu. Povećane su tri puta od 1938. godine. Ovo pokazuje koliko ćete kupiti, zato bolje uzmite manju korpu i stavite u nju samo namirnice zbog kojih ste došli.

Postavljanje proizvoda

Postavljanje proizvoda
Foto: thatviralfeed.com
Skupe stvari su postavljene u visini očiju (1,6m iznad zemlje), a proizvodi koji su namenjeni deci, postavljeni su na njihovoj visini. Najjeftiniji proizvodi postavljeni su na dnu police, jer ćete tamo najmanje gledati. Marketinške kompanije plaćaju dodatno da bi se njihovi proizvodi stavljali na visini očiju.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email