None
4 0 1 0

Stavite sve ljude koje volite u krugove i saznajte da li ste na dobrom životnom putu

Podeli
Društvo
Maki S.
Društvo
Jun 13, 2018

Da li nekada osećate da nešto nije u redu u vašem odnosu sa porodicom i prijateljima, ali ne možete da dokučite šta? Mi ćemo podeliti sa vama tehniku koju je dizajnirala Merilin Marej, a koja će vam pomoći da stvorite snažnu i zdravu vezu sa drugim ljudima. Ovo je jednostavan način koji će vam pomoći da se izborite i sa najkomplikovanijim situacijama.

Za početak, nacrtajte ovu šemu:

Za početak, nacrtajte ovu šemu:
Foto: brightside.me
Stavite sve što vam je važno u krugove. Pogledajte svoj život i jedan pojam upišite u svaki krug. Zavisno od stepena značaja, tu mogu biti drugi ljudi, stvari, posao ili hobi. Najvažnija stvar pripada prvom krugu, a najmanje važna sedmom.

Evo primera kako bi krug trebalo da izgleda:

Evo primera kako bi krug trebalo da izgleda:
Foto: brightside.me
- 1 krug, centralni: Tu bi trebalo da se samo vi nalazite. Ako je nego drugi sa vama ili umesto vas, to znači da je previše vas u životu te osobe ili previše nje u vašem životu. To može biti štetno i za vaše mentalno i fizičko zdravlje i razvoj.
- 2. krug: Ovo je mesto za vašeg supružnika ili voljenu osobu i nikog drugog. Taj odnos je najbliži u emotivnom, fizičkom i duhovnom smislu. Ako niste u vezi, ovaj krug ostaje prazan.
- 3. krug: Ovo je mesto za vašu decu mlađu od 18 godina koja žive sa vama. Sa njima možete biti otvoreni i ne morate se pretvarati da ste neko drugi. Ipak, ovaj krug ne bi trebalo da popunite da odraslom decom, kako im se ne biste mešali u izgradnju sopstvenog života.
- 4. krug: Ovo je mesto za vašu odraslu decu i roditelje. To su ljudi sa kojima delite misli i osećanja, sa kojima se osećate smireno i bezbedno.
- 5., 6. i 7. krug: Ovo su krugovi za rođake, prijatelje, posao, hobije, kućne ljubimce i druge stvari kojima ispunjavate život.

Ovo je primer koji se često viđa kod žena:

Ovo je primer koji se često viđa kod žena:
Foto: brightside.me
Šta nam ovaj krug može reći?

Najpre, pokazuje nam da je žena u zavisnom odnosu: posvećuje previše vremena mužu, tako da joj malo ostaje za sebe.
Ako je dete već odraslo i živi svoj život, postoji šansa da se nalazi na mestu supruga. U tom slučaju, dete će ili zauvek živeti sa roditeljima ili će zasnovati sopstvenu porodicu što je ranije moguće kako bi pobeglo iz kuće.
Posao je takođe na pogrešnom mestu i zauzima krug namenjen za decu. Ovo je obično slučaj kod parova koji nemaju decu, pa je sva njihova pažnja usmerena na posao.
Mama je na pravom mestu.

Uobičajena varijanta kod muškaraca:

Uobičajena varijanta kod muškaraca:
Foto: brightside.me
Muškarac je suviše posvećen poslu i zaboravlja na porodicu. Takav odnos se ne može smatrati zdravim.
Sport zamenjuje njegovu ženu, što je potpuno neprihvatljivo i dovodi do celog spektra emotivnih problema koji uzrokuju svađe i prepirke.
Žena zamenjuje decu, što je takođe pogrešno jer ona zahteva pažnju koja je detetu potrebna. Muškarac zauzvrat želi da je više kontroliše. Njoj se to ne dopada, pa se često svađaju.
Pogledajte gde su prijatelji smešteni i izgleda da su mu važniji od dece, zbog čega se dete oseća neželjeno i nezaštićeno od strane oca. Obično, kada dete poraste, otac nije autorativna figura i njemu značajan.
Ove "krugove intimnosti" koristite kada osetite da vam život gubi ravnotežu i da imate probleme u odnosima sa ljudima. Radeći ovaj test, dobićete jasniju sliku svog života pa ga možete popraviti i postići balans.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email