None
7 0 1 0

7 situacija koje su STROGO ZABRANJENE u svađi sa partnerom

Podeli
Društvo
Lana L.
Društvo
Oct 12, 2017

Tako je lako povrediti voljenu osobu samo jednom rečju ili postupkom tokom svađe. Ogorčenje može trajati i dugo nakon što se svađa završi, polako uništavajući vaš odnos i vezu. Neke stvari nikada ne bi trebalo raditi, koliko god u tom momentu bili ljuti ili razočarani u partnera, ako ne želite da vaša veza krene stranputicom. Evo o kojim se stvarima radi.

1. Ne mešajte ostale članove porodice u vaše svađe

Ne mešajte ostale članove porodice u vaše svađe
Foto: brightside.me
Vaša svađa se tiče samo vas svoje i nikoga drugog. Mešanjem roditelja ili prijatelja rizikujete da obična svađa preraste u porodičnu zbrku. Čak i ako ponovo uspostavite harmoničan odnos, ostali članovi porodice će sve pamtiti i iskoristiti protiv vas ili vašeg partnera čim im se ukaže prilika.

2. Ne mešajte probleme

Ne mešajte probleme
Foto: brightside.me
Ako je uzrok svađe gomila veša ili neoprani sudovi, neka tako i ostane. Ne podsećajte partnera na njegove ranije greške - na ovaj način ćete pretvoriti običnu porodičnu prepirku u ogroman, ružan konflikt. Nakon toga, vaš partner će se logično zapitati: da li treba da nastavi vezu u kojoj se toliko toga zahteva od njega?

3. Nikada ne pominjite razvod

Nikada ne pominjite razvod
Foto: brightside.me
Ako kažete: "Hajde da se razvedemo" tokom svađe, to može biti najveća uvreda ikada rečena. Ove reči će mnogo povrediti osećanja partnera. Što ih češće govorite, brže će razvod zaista i dogoditi. Ako volite jedno drugo, nikada ne razgovarajte o rastajanju.

4. Nikada ne napuštajte kuću usred svađe

Nikada ne napuštajte kuću usred svađe
Foto: brightside.me
Jednostavno napuštanje kuće u toku svađe pokazaće samo koliko se nelagodno osećate pod istim krovom sa partnerom. Lupanje vratima, odlazak u mrak, ostavljanje nerešenog konflikta - sve ovo će naterati partnera da dvaput razmisli o vašoj zrelosti. Mnogo je bolje da sačekate da se oboje smirite, a onda porazgovarate o svemu kao odrasli.

5. Ne idite razdvojeni u krevet

Ne idite razdvojeni u krevet
Foto: brightside.me
Spavanjem u različitim krevetima pokazujete da još niste spremni na pomirenje. Svakodnevna rutina, kao što je zajednički odlazak na spavanje, smiriće napetost u vazduhu i ubrzati rešavanje konflikta. Možda okrenete leđa jedno drugom, ali ujutru ćete se probuditi u zagrljaju bez i najmanjeg nagoveštaja sinoćne svađe.

6. Nikada se ne svađajte u javnosti

Nikada se ne svađajte u javnosti
Foto: brightside.me
Ako dozvolite sebi i partneru da se posvađate na javnom mestu, ne poštujete ni jedno drugo ni ljude u okolini. Ne vadite kosture iz ormara u javnosti. Mnogo je bolje da o problemima razgovarate kod kuće.

7. Izbegavajte nasilje

Izbegavajte nasilje
Foto: brightside.me
Dok se svađaju, ljudi su skloni da pokažu najgoru stranu svog karaktera. Neki se okreću i nasilju da bi dokazali da su u pravu. Nemojte dozvoliti sebi ili partneru da postanete nasilni, koliko god bili ljuti jedno na drugo. Fizički bol koji nanese voljena osoba ubiće sva osećanja koja su vas nekad spajala.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email